Alle vet at uten mat og drikke, duger helten ikke. Det samme gjelder for enhver elev. Stadig flere dropper frokosten, som er dagens viktigste måltid. Nyere norske studier viser at det er en klar sammenheng mellom frokost og prestasjon på skolen. Med denne frokortordningen vil skolen at elevene skal prestere enda bedre.

Brenner for frokost
Berit Dingstad, rådgiver på Askim videregående skole, har lenge sett fram til at en slik ordning skal tre i kraft, og vært den som har brent for dette mest av alle ansatte på skolen. Hun forklarer at jevnt blodsukker gir bedre konsentrasjon, og for å opprettholde nivået er det viktig å spise mat med jevne mellomrom. Dessuten trenger kroppen å regenerere seg etter en lang natt med faste, og frokost gir påfyll av næringsstoffer og energi for resten av dagen.

- Det er Østfold fylkeskommune som sponser denne ordningen, som skal tre i kraft på Askim, Malakoff og Glemmen videregående skoler. Da betaler bare elevene fem kroner per frokost. Frokosten starter klokka 8.00 og varer til 8.30. det vil alltid være en rådgiver eller en lærer til stede. Denne ordningen er spesielt rettet mot elevene som ikke rekker å spise frokost eller som kommer tidlig med buss og handler frokost i kantina, forklarer hun.

Positive elever
Mia Ankerud 16) fra Askim og Kristine Myhrer (16) fra Skiptvet synes denne ordningen er bra.

- Det er mange som ikke spiser frokost om morgenen, sier Mia.

- Og det er bra for de som kommer tidlig med buss, da kan de heller spise på skolen hvis de ikke rekker frokosten før bussen.

Elevene kan selv smøre brødskivene med det pålegget de selv vil ha, og det er enten vann, juice eller melk å drikke. Det vil også være frukt og grønt, og i blant havregrøt, men om Mia og Kristine selv kommer til å benytte seg av tilbudet, er de to jentene usikre på.