Nå for tiden ser vi mange slike "sett-ulv" reportasjer i de ulike lokalavisene i Østfold. Det har vært en stakkars ulv på streif som har blitt fotografert og filmet både i Ski, Vestby, Mysen, Skiptvet og Sarpsborg.

LES OGSÅ: Søker om lisensjakt på ulv i Skiptvet – ordføreren gir full støtte

I Sarpsborg Arbeiderblad kunne vi lese at en person fra Viltnemda uttalte at denne ulven ikke hadde "normaladferd" (?) Forhåpentligvis er dette en feilsitering fra journalistens side, for det er ingenting som tyder på at denne ulven har en unormal adferd:  

For det første så er det ingenting unormalt med at man ser streif-ulver på denne tiden av året. Disse unge ulvene har levd hele livet sitt beskyttet av foreldrene i et revir frem til nå. De er antakelig født i fjor og er rundt ett år gamle, altså valper. Disse unge ulvene legger ut på vandring for å finne en make, - de vandrer gjennom skogene (antakelig fra Sverige) og kommer plutselig frem til kulturlandskap, bebyggelse og infrastruktur.

LES OGSÅ: Ny rapport: Nå er det over hundre ulver i Norge

Dette har de ikke lært noe om av foreldrene. Det er første gang de ser mennesker og de er både nysgjerrige og litt vimsete, som tenåringer flest. Det er viktig at folk også får med seg litt informasjon om hvordan og hvorfor ulver legger ut på streif og at dette er helt vanlig. Det er ingenting som er farlig med det. Ulvene finner som regel alltid veien inn i skogen igjen der de skal være.

Rovviltets Røst håper folk tar med seg dette videre, for vi kommer til å se flere slike hendelser fremover. På denne tiden av året må vi akseptere streifere og la dem få vandre videre uten at media skal hause opp situasjonene med unødvendige overskrifter.

LES OGSÅ: Morten filmet ulven: Her løper den rett over veien på Monaryggen

De som ser ulv bør glede seg over synet og være glade for at de får en opplevelse for livet. Med så få antall ulv vi har i Norge i dag er det ikke mange forunt å få se dem.