Kan gå mot svarte skjermer

Oslo  20160227.
Vinneren av Melodi Grand Prix er Agnete Kristin Johnsen (Agnete) med låten "Icebreaker".
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Oslo 20160227. Vinneren av Melodi Grand Prix er Agnete Kristin Johnsen (Agnete) med låten "Icebreaker". Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Agnete Johnsen skal forsvare Norges ære i MGP-finalen. Det kan skje for svarte TV-skjermer.

DEL

8 uker Smaalenenes Avis + til kun 99,- Bestill her!

Det er brudd både i forhandlingene mellom NRK og LO Stat, og mellom NRK og NJ.  

Etter det ANB erfarer er det spesielt stor avstand mellom LO Stat og NRK. Faren for streik her skal være overhengende stor. 

Meklingsfristen går ut ved midnatt onsdag 11. mai. Torsdag 12. mai går den andre semifinalen og lørdag 14. mai finalen i Eurovision Song Contest i Stockholm. 

Prinsipper

 - Det er snakk om prinsipper, og det er vel riktig å si at partene står langt fra hverandre,  sier forhandlingsleder for LO Stat, Lise Olsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Forhandlingsleder for NRK, Olav Nyhus vil ikke kommentere selve forhandlingene.

- Det stemmer at vi ikke er kommet til enighet. Det er vårt håp at vi skal gjøre bli enige under meklingen. Ellers har jeg ingen kommentar, sier Olav Nyhus til ANB.

Endrer spilleregler

Bakgrunnen for den store uenigheten skal være at NRK vil endre utregningen og fordelingen av lønnstillegg.

LO Stat mener NRK på denne måten endrer spillereglene i arbeidslivet.

- Vi kan ikke se på at de med lavest inntekt skal være med å bidra til at de med høyest lønn skal få mer. Vi kan heller ikke godta at likt arbeid skal gi ulik lønn, sier Lise Olsen.

Ifølge LO Stat vil NRK innføre et system som ikke tar hensyn til hvilken jobb du har eller hvilken stilling du er i når lønnstillegg beregnes, men basere lønn og tillegg ut fra gjennomsnittet på forbundets medlemmer. Det vil bidra til å skape konkurranse forbundene mellom, mener LO Stat.

YS har godkjent det nye systemet, men det gjør altså ikke LO Stat. 

Heller ikke medlemmene i Norsk Journalistlag i NRK utelukker streik.

- Det blir nå opp til meklingen om det blir streik eller ikke. Men vi er villige til å gå så langt som nødvendig for å nå våre mål, sa leder Richard Aune til Journalisten.no etter bruddet seint fredag kveld.

NRK har kommet til enighet med tre parter i årets lønnsforhandlinger. Både TEKNA og NITO, som organiserer ingeniører er enige om en avtale med NRK. Det samme gjelder Tverrfaglig forening, som er tilknyttet YS.  (ANB)

Artikkeltags