Én million seere risikerer svarte TV-skjermer

Etter forhandlingsrunder med de store TV-distributørene, sliter Discovery med å få i land en avtale med Telia-eide Get.

DEL

Get melder på sine nettsider at det er en risiko for at de ikke lenger vil vise TV-kanalene til Discovery fra og med 3. mars i år. De hevder at forslaget fra Discovery vil begrense valgfriheten til kundene, og at dette er noe de ikke kan akseptere.

Dersom de ikke kommer til enighet, risikerer én million å miste følgende kanaler: TV Norge, MAX, FEM, VOX, Eurosport-kanalene, Discovery Channel, Animal Planet, TLC, Travel Channel, Discovery Science, Investigation Discovery, Food Network, Fine Living Network, melder Get.

Mulig å finne løsning

Discovery har allerede landet avtaler med Telenor, Canal Digital og Viasat. Nordisk kommunikasjonsdirektør i Discovery, Espen Skoland, bekrefter at de fortsatt er åpne for en løsning med Telia og Get.

– Det må skje på balanserte premisser. Slik situasjonen er nå forlanger Telia å betale mindre for innhold enn resten av markedet gjør. Det stemmer heller ikke at vi vil begrense valgfriheten til kundene deres, slik de påstår, forteller Skoland til Kampanje.

Espen Skoland tror det er mulig å finne en løsning mellom Discovery og Telia-eide Get.

– Vi vil gjerne finne en løsning sammen med Telia. Men hvis de bestemmer seg for å fjerne våre kanaler fra Get, har seerne gode muligheter til å se vårt innhold direkte på Dplay, eller hos de andre TV-distributørene. Vi lever heldigvis i en tid der TV-seerne har flere valgmuligheter enn de har hatt noen gang, sier han til Kampanje.

Artikkeltags