Tusenvis av lynnedslag lørdag - søndag fortsetter regnet

Artikkelen er over 1 år gammel

Regn, torden, lyn, opphold og sol. Ganske variert vær i disse dager.

DEL

Akershus Amtstidende: Ifølge lynradaren til Meteorologisk institutt har det vært over 7000 lynnedslag over Sør-Norge og Skagerak fra fredag til lørdag kveld.

Ikke fullt så heftig på Østlandet, men likevel rundt 300 lynnedslag i Østfold, vestsiden av Oslofjorden, Telemark og Buskerud.

Selv om vi på det sentrale Østlandet har sluppet lyn og torden denne lørdagen, har det bøttet ned store deler av dagen.

- Jeg har sett timesverdier på 15 milimeter regn i timen, så det har kommet en del. Over Sør-Norge har de vært oppe i 25 milimeter per time, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Martin Granerød til Akershus Amtstidende.

Regnet fortsetter gjennom kvelden og natten. Det er varslet regn også på søndagen, men det skal ikke bøtte like hardt som det har gjort.

- Det blir et lettere skydekke og vi kan få gløtt av sol. Men det kan også komme kraftige byger med torden før det gir seg på kvelden, sier Granerød.

Med sola kan det også bli litt varmere på søndag, opp mot 18 grader.

Alle som hadde håpet på en deilig august med mye sol og gode temperaturer, kan bli skuffet. Det er ingen stabile høytrykk å se i vår retning av verden de nærmeste dagene. Til uka fortsetter det ustabile været.

- Mandagen starter fin, men det kommer byger mot kvelden. På tirsdag ventes en ny front med sammenhengende regn. Er vi heldige, klarner det opp på onsdag, forteller meteorologen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken