IØs egen turistbu vil slå rekorden med antall nasjoner på besøk – så mange var innom i 2016

Tråkkebrett: Den nye nyheten i Ørje denne sommeren er de nye tråkkebrettene man kan leie. – Jeg er så glad for at jeg hoppet i det og prøvde dette! Det var supermoro, smiler Marit Espelund (42) fra Marker.

Tråkkebrett: Den nye nyheten i Ørje denne sommeren er de nye tråkkebrettene man kan leie. – Jeg er så glad for at jeg hoppet i det og prøvde dette! Det var supermoro, smiler Marit Espelund (42) fra Marker.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Marker: Nå har Grete Flæsen Elgetun (50) fra Eidsberg åpnet dørene til Turistinformasjonen ved slusene i Marker for sommeren. Nytt for året ved bua er utleie av pedalbrett og bobilparkering.

– Med meg i år har jeg Ferdinand Finne (18) som sitter som turistvert i helgene. Jeg er her i ukedagene, opplyser Flæsen Elgetun.

Noe for enhver smak

Turistbua gjelder for hele regionen, og Flæsen sier Indre Østfold har uendelig mye å by på.

– Hvis vi ser på hele Indre er det noe for enhver smak. Det er bare å ta turen innom, så hjelper jeg med å finne noe som passer og som fanger interessen. Det holdes åpent hver dag, sier hun.

– Her ved bua og båtkafeen har vi også noe å tilby til besøkende. I tillegg til å se slusene leier vi ut tråkkesykler, og nytt for året er bobilparkeringen som her. Årets største nyhet er de splitter nye tråkkebrettene vi har fått. Disse er stabile og det skal mye til for å ramle i vannet, sier hun.

Marit Espelund (42) fra Marker fikk ta en prøvetur med en av de nye tråkkesyklene.

– Jeg var skikkelig skeptisk til om jeg skulle prøve eller ikke, men jeg er så glad for at jeg hoppet i det, sier hun. Dette var supermoro og noe jeg skal gjøre igjen, smiler Espelund.

Turister fra hele verden

Dette er det andreåret informasjonsbua har stått ved slusene. Nå kan Flæsen opplyse at det er flere som kommer innom etter å ha vært på båtkafeen og spist eller sett på slusene.

– Folk kommer også langveis fra. Hvis vi ser på nasjonene i fjor fikk vi besøk fra blant annet New Zealand, Australia og Guatemala. Til sammen var det 24 nasjoner. Denne rekorden har vi lyst til å slå i år, smiler Grete.

Hun sier videre at hun synes det er moro å jobbe som turistvert i bua.

– Jeg får prate med folk fra hele verden. Jeg får høre historier. Også er det jo gøy å høre hvorfor de er her, om det er en planlagt tur eller tilfeldig. Jeg har drømmejobben i sommer, smiler Grete.

Artikkeltags