Gå til sidens hovedinnhold

Trude (39) fra Askim har et yrke der hun bidrar til å gjøre en forskjell

– Min arbeidshverdag består av å fremme selvstendighet, tilhørighet og evnen til føle hverdagsmestring hos mennesker med ulike psykiske helseutfordringer og psykiske lidelser, forteller hun.

Samtalepartner

Fagerland jobber med behandling og oppfølging, psykisk helse og rus i Indre Østfold kommune. Jobben består av mange oppgaver.

– Brukerne kommer til meg for samtalebehandling og veiledning på kontoret, men jeg jobber også med oppsøkende arbeid. Samarbeid med andre kommunale helse og omsorgstjenester og spesialisthelsetjenesten er også en viktig del av arbeidsdagen, sier vernepleieren som har tatt videreutdanning i psykisk helsearbeid.

– Jeg har fagbrev som omsorgsarbeider i bunn. Jeg tok deretter studiekompetanse og 3 år på høgskole for å få en bachelor i vernepleie. Jeg ønsket videre å lære mer om Psykisk helsearbeid og tok derfor videreutdannelse innen feltet, forteller Fagerland.

– Hvem vil du anbefale å bli vernepleier?

– Om du er glad i mennesker og ønsker å gjøre en forskjell, anbefaler jeg andre å ta en bachelor i vernepleie, svarer Fagerland.

– Vernepleie er et svært allsidig yrke, legger hun til.

Gode jobbmuligheter

På spørsmålet om det er noe negativt med jobben svarer vernepleier at hun opplever jobben som positiv.

– Jeg er nå på 14 året innen arbeidet i psykiatri. Ingen dager er like og det er vel det som gjør arbeidshverdagen utfordrende og ikke minst givende for meg, sier hun.

– Hvordan anser du sjansene for å få jobb i yrket?

– Når det gjelder jobbmuligheter er vernepleieren ønsket mange steder. Skal du jobbe slik jeg gjør krever det ofte en videreutdanning, men generelt vil jeg si jobbmulighetene er gode, forteller Fagerland til slutt.

Kommentarer til denne saken