Trøster alle som har gått opp i vekt: – Ikke ha dårlig samvittighet for å ha kost deg i julen

Frisklivskoordinator Helén Christoffersen oppfordrer folk til å ta kontakt dersom de ønsker tips og råd for å gå ned i vekt.

Frisklivskoordinator Helén Christoffersen oppfordrer folk til å ta kontakt dersom de ønsker tips og råd for å gå ned i vekt. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Julen er en tid for sosialt samvær og mye god mat. Frisklivskoordinator Helén Christoffersen sier det ikke er uvanlig å legge på seg to kilo i løpet av høytiden.

DEL

Christoffersen er ansatt som frisklivskoordinator i Indre Østfold kommune avdeling Spydeberg/Hobøl i full stilling. Siden 2015 har hun hatt denne jobben i daværende Spydeberg kommune. Etter jul får hun mange henvendelser fra folk som vil komme i form og gå ned i vekt.

– Har du lagt på deg, kan det være lurt å ta av deg de ekstra kiloene ganske fort, råder hun.

Les også: Etter 20 år i bransjen er det én ting som forundrer daglig leder på Østfoldbadet – nå tar de grep for å endre på det

– Ikke ha dårlig samvittighet

Christoffersen har en trøst til dem som har gått på badevekten og registrert en vektøkning.

– Ikke ha dårlig samvittighet for å ha kost deg i julen. Dette er en sosial tid med mye god mat og hygge. Men ofte er dette også dager med mye mat og lite fysisk aktivitet. Dersom du har gått opp i vekt, kan det være lurt å gå ned ganske raskt, sier hun.

– Har du noen gode råd?

– Kutt ut brus, pizza, mat med mye sukker og godteri på hverdagene, men kos deg gjerne litt i helgen. Spis mer frukt og grønt.
Ta smarte valg. Nå går vi mot lysere tider, og det er derfor enklere å komme seg ut i fysisk aktivitet. Det er fullt mulig å gå ned i vekt igjen, sier hun.

Les også: Du går ikke opp i vekt av fett – men av dette


– Bare ta kontakt

Christoffersen sier Indre Østfold kommune også har en frisklivskoorinator i Askim. Hun oppfordrer derfor alle som ønsker gode råd knyttet til trening og sunt kosthold, om å ta kontakt.

– Vi har også jevnlige kostholdskurs og treningsgrupper, legger hun til.

– Flinkere hele året

I ti år har Family Sports Club Ørje hatt et treningstilbud. Eier Renate Fagerås forteller om en voldsom pågang av kunder etter jul og sommerferier de første årene. Nå er ikke bølgene så store.

– Det skyldes at folk er flinkere til å trene jevnt gjennom hele året. Selvsagt har vi ekstra pågang etter jul og sommerferien, men bølgene er som sagt ikke så store som før, sier hun.

(Saken fortsetter under bildet)

Renate Fagerås eier av treningssenteret i Ørje mener folk er flinkere til å trene året rundt.

Renate Fagerås eier av treningssenteret i Ørje mener folk er flinkere til å trene året rundt. Foto:

Mange ute i skog og mark

Vidar Pedersen, styreleder i DNT Indre Østfold (Den Norske Turistforening), har merket en økning i medlemsmassen. Han ser også at det nå er flere ute i skog og mark.

– Tror du folk velger å gå turer framfor å gå på treningssenter?

– Det har jeg ingen formening om. Men det er gledelig å se at flere er ute. Det kan skyldes bedre tilrettelegging i form av merking av løyper og åpning av de to hyttene ved Ertevann og Arnbjørnrud i Eidsberg. Dessuten har vi sett at stolpejakten har hatt en stor framgang, både lokalt og nasjonalt, sier han.

Pedersen tror også mangelen på snø og skiføre er en av årsakene til at flere velger oppmerkede stier i Indre Østfold.

Vidar Pedersen melder om mye folk ute i skog og mark.

Vidar Pedersen melder om mye folk ute i skog og mark. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken