Vil ha videooverføring – men det blir for dyrt

LA SAKEN DØD: Vegard Finnes (Ap) ivret for å få fortgang på videooverføring av kommunestyrets møter.

LA SAKEN DØD: Vegard Finnes (Ap) ivret for å få fortgang på videooverføring av kommunestyrets møter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Arbeiderpartiets Vegard Finnes ønsker seg videooverføring av kommunestyremøtene i Trøgstad. Men innser at en prislapp på over 160.000 kroner blir for dyrt.

DEL

TRØGSTAD: Finnes tok opp saken under spørretimen i kommunestyret onsdag, og viste til at saken ble reist av partifelle Trond A. Enger allerede i 2015.

– Kostnadene skulle sjekkes av administrasjonen, men siden har vi ikke hørt noe. I andre kommuner ser vi at de er i gang. Det er trist at dette ikke er løst i Trøgstad, mente Finnes og håpet at overføringen ville være på plass til neste kommunestyremøte i mars.

LES OGSÅ: Nå kan du ligge hjemme i sofaen for å høre på hvordan politikerne planlegger nye Indre Østfold kommune

Lysene skal slås av

Askim og Eidsberg er i gang, Hobøl og Spydeberg har satt overføringene på vent.

Ordfører Saxe Frøshaug (Sp) opplyste at kommunen har innhentet et oppdatert pristilbud. Det lyder på 140.000 kroner for selve utstyret, 10.000 for installering og 15.000 for support og service.

– Er dette riktig bruk av penger? Det er bare to år igjen før lysene slås av i denne kommunestyresalen, påpekte ordføreren.

LES OGSÅ: Se video fra E18-åpningen

Blir for dyrt

Etter tenkepause med gruppemøter valgte Finnes å legge saken død.

– Kostnadene blir for høye. Men det er trist at vi ikke har fått til dette før. Da får vi bare håpe at Smaalenenes Avis klarer å dekke det som skjer i kommunestyresalen, konstaterte Ap-representanten.

Artikkeltags