Gir 100-åring en gave som hele bygda kan få glede av

Støpt platting: Rolf Rogde Thomassen (f.v.), Lars Dingstad-Eriksen og Hans Petter Ringstad viste fram den nystøpte plattingen i øsende regn. Der skal det innen helgen stå en splitter nye scene.

Støpt platting: Rolf Rogde Thomassen (f.v.), Lars Dingstad-Eriksen og Hans Petter Ringstad viste fram den nystøpte plattingen i øsende regn. Der skal det innen helgen stå en splitter nye scene.

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag lå den nystøpte sålen i øsende regn. Innen helgen står en splitter ny scene klar.

DEL

TRØGSTAD: Førstkommende lørdag starter feiringen av en ganske sprek 100-åring, nemlig Trøgstad Fort. Dette skjer under den årlige kulturuka som arrangeres fra 10. til 18. juni.

Gave fra banken

Når noen fyller 100 år, er det vanlig med en gave. Trøgstad Sparebank blar derfor opp 250.000 kroner som øremerkes en ny scene på det som nå kalles Stjerneplassen. Onsdag møtte banksjef Lars Dingstad-Eriksen opp med sjekken. Den ble overrakt Rolf Rogde Thomassen, styremedlem i Trøgstad Forts venner.

– Scenen er til hele Trøgstads befolkning, understreket banksjefen. Han fortalte at bankens styreleder, Morten Sætra, er mannen bak ideen. For han ville så gjerne gi jubilanten og kommunens innbyggere en gave. Styret gjorde som lederen sa. Innen helgen kommer en ny scene opp. Den måler ni ganger 11 meter, får tak og tre vegger.

LES OGSÅ: Flere hundre besøkte påskeharen 

Gave fra stiftelse

Rolf Rogde Thomassen og resten av Trøgstad Forts venner har grunn til å smile for tiden. For Gjensidigestiftelsen har også gitt penger. 200.000 kroner har kommet fortvennenes vei. De er blant annet brukt til lyssetting i A-fortet og opprusting av raketten på fortet. 50.000 kroner har gått med til å støpe plattingen på Stjerneplassen til det som heretter skal hete Bankscenen.

– Vi er svært takknemlige for pengene, sier Thomassen. Ved siden av ham står en jublende kulturkonsulent, Hans Petter Ringstad. Han ser for seg at fortet – med den nye scenen – kan bli en populær kulturarena som både lag og foreninger kan benytte.

– Det er flott at kommunen, næringslivet og frivillige kan samarbeide på denne måten, sier han.

LES OGSÅ: Hundrevis av påskeegg legges ut på Trøgstad fort i dag 

Forteller fortets historie

 I løpet av jubileumsuka skjer det nye på og rundt fortet. Det starter søndag med åpning av Kulturuka og den nye Bankscenen med blant annet foredrag av Hans Fredrik Dahl. Mandag blir det vandring rundt ytre deler av fortet og foredrag av fortets venner om den 100 år gamle historien. Samme foredrag holdes på biblioteket fredag ettermiddag. Lørdag 17. juni blir det jubileumskonsert på scenen av Kongelige Norske Marines Musikkorps med lokale musikere og blåsere.

Fakta:

  • Dette er noe av alt som skjer under Kulturuka:
  • Mandag holder kulturskolen konsert på Bankscenen.
  • Onsdag blir det foredrag i kommunehuset av Lars Myraune, president i Norges Forsvarsforening.
  • Torsdag kommer Hans Majestet Kongens Garde & Drillkontingent som har minikonsert på torget og drilloppvisning på kunstgressbanen.
  • Fredag blir det mer fotvandring og aktiviteter på området.
  • Lørdag inviterer Lions Club Trøgstad til 100-års feiring av klubben – med blant annet demonstrasjon av førerhund og salg av rosa softis.
Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags