Solfrid (53) blir den nye sognepresten i Trøgstad

LESTE: Sogneprest Solfrid Leinebø Seljås ønsket velkommen. Hun leste også opp to bibeltekster. Foto: Glenn Thomas Nilsen

LESTE: Sogneprest Solfrid Leinebø Seljås ønsket velkommen. Hun leste også opp to bibeltekster. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Solfrid Leinebø Seljås (53) blir ny sogneprest i Trøgstad. Hun gleder seg til å videreføre bygdas gode kirketradisjon.

DEL

ASKIM: Seljås har jobbet som sogneprest i Eidsberg i åtte år.

– Åtte år er en god periode. Da det åpnet seg en mulighet i Trøgstad tenkte jeg at det kunne bli fint med forandring, sier hun.

53-åringen understreker at hun har stortrivdes i Eidsberg.

– Jeg kunne godt ha fortsatt i min nåværende jobb. Med kommunesammenslåingen i bakhodet vet jeg at dyktige samarbeidspartnere jeg har nå vil forbli gode kollegaer også i ny jobb, sier Seljås.

Nye tider

Som et resultat av kommunesammenslåingen skal det opprettes et felles kirkekontor for Askim, Eidsberg, Trøgstad, Hobøl og Spydeberg.

– Hvor hovedkontoret skal plasseres er ikke bestemt enda. Jeg kommer hovedsakelig til å jobbe i bygda for å møte folk der de er, men det er fint å ha et kontor i ryggen dersom man skulle trenge noen tips eller hjelp, sier hun.

Den kirkelige fellesnemda jobber hardt for å få til en god organisering.

– Jeg har tro på at det blir bra, sier Seljås.

LES OGSÅ: Kirken var klar for storinnrykk – ingen kom

Blir aleneprest

I Trøgstad blir den nyansatte 53-åringen aleneprest.

– Jeg vil ha ansvar for mellom 5-6000 innbyggere. Det er et normalt tall. Blir det noe høyere er det vanlig å operere med to prester, sier hun.

Seljås har allerede fått en smakebit på hva som venter henne i den nye jobben.

– Jeg har blant annet hatt ansvaret for en begravelse i bygda tidligere, og vet at det er mange flinke folk involvert i kirkemiljøet. Det virker som en fin plass å være, sier hun.

Videre vil hun følge opp gode tradisjoner og trender som allerede er installert.

– Jeg vet at det jobbes svært godt med barn, og at kirken har gode tilbud for barn og et flott samarbeid med barnehager og bedrifter. Det ønsker jeg å videreføre, sier sognepresten.

(saken fortsetter under bildet)

solfrid Leinebø Seljås, prest Mysen, påskevandring for barnehager

solfrid Leinebø Seljås, prest Mysen, påskevandring for barnehager Foto:

Det viktigste er å møte folk der de er.

– For meg er det viktig at kirken er åpen og raus. Den skal være en møteplass der alle føler seg velkomne. I tillegg er jeg glad i musikk, og håper å samarbeide med kor og artister slik at kirken kan arrangere både konserter og sangfylte gudstjenester, sier hun.

Flytter ikke

Seljås bor i Askim, og vil fortsette med det.

– Familien er godt etablert her. For meg blir det ikke så stor forskjell å pendle til Trøgstad enn til Eidsberg, som jeg gjør nå. Det er ikke lenger boplikt for prester, og kommunesammenslåingen fører til at jeg bor i samme kommune uansett, avslutter hun.

Dermed blir det intet flyttelass med destinasjon Trøgstad prestegård med det første.

Artikkeltags