Samboerpar tok første- og andreplassen på Øyeren

Vinnere: Niklas Strengelsrud (40) og Tonje Hauger (43) tok første- og andreplassen i fylkesmesterskapet i isfiske.

Vinnere: Niklas Strengelsrud (40) og Tonje Hauger (43) tok første- og andreplassen i fylkesmesterskapet i isfiske. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Trøgstad: Av 32 deltakere var det en Askim-mann som vant fylkesmesterskapet i iskfiske. Det ble avholdt i dag, på Øyeren ved Båstad. Til tross for fint vær var det færre deltakere i år enn tidligere.

- Vi hadde 32 påmeldte i dag, tidligere år har vi hatt det dobbelte. Jeg vet at det også er fylkesmesterskap flere andre steder i dag, blant annet i Akerhus, så det er nok derfor, forklarer Morten Svendsen i Båstad Jeger- og Fiskeforbund.

Første- og andreplass

Årets fylkesmester ble Askim-mannen Niklas Strengelsrud (40), ikke lenger ned enn på andreplass kom samboeren Tonje Hauger (43).

- Helt siden 1989 har de aller fleste av mine fridager fra jobben blitt brukt på fisking, så jeg vil si er at fisker relativt mye, forteller Strengelsrud.

Samboerparet deler en stor lidenskap for fisking og er ofte på fisketurer sammen.

- Vi fisker sammen sommer som vinter. Det er deilig og komme seg ut i naturen og det som er så spennende med fisking er at ingen dag er like. Hvis man alltid hadde fått mye fisk med en gang man setter seg ned hadde det ikke vært noe spenning i det, sier Hauger.

- Er fisking flaks eller talent?

- Så klart er det et element av flaks inne i bildet. Men jeg tror det er talent vel så mye som erfaring, svarer Niklas.

- Det handler også om stå-på-vilje og tålmodighet. Når det kommer til isfiske kan man ikke borre et eller to hull og gi opp om man ikke får fisk, supplerer samboeren.

Junior-mester

Eliaz Erikson (10) fra Trøgstad vant førsteplassen i juniorklassen og er med det fylkesmester blant juniorene.

- Jeg pilker mye, det er spennende når man kjenner at det biter. Og det er absolutt noe jeg har tenkt til å fortsette med, sier han.

Faren legger til at han egentlig var for ung for junior-klassen, men siden det ikke var andre påmeldte i barneklassen fikk han gå som junior.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken