Rakk å bruke 3 millioner på under 15 minutter: – Vi har veldig tro på at vi får tilbake pengene

SIKRER PROSJEKTET: Slik så det ut at Trøgstad-politikerne fikk beskjed om at fylkeskommunen ikke ville gi 3 millioner i støtte til ishall. Nå har stemningen snudd. Arkivfoto: Joachim Constantin Høyer

SIKRER PROSJEKTET: Slik så det ut at Trøgstad-politikerne fikk beskjed om at fylkeskommunen ikke ville gi 3 millioner i støtte til ishall. Nå har stemningen snudd. Arkivfoto: Joachim Constantin Høyer

Artikkelen er over 1 år gammel

Trøgstad kommunestyre var effektive og rause tirsdag kveld.

DEL

TRØGSTAD: Det ble et effektivt kommunestyremøte i Trøgstad tirsdag kveld. Hele møtet var banket gjennom på godt under 15 minutter. Likevel rakk man å bevilge 3 millioner i kommunal garanti til et idrettslag og deres prosjekt.

Garanterer for skøytehall

Som Smaalenenes Avis har omtalt tidligere, så har ordfører Saxe Frøshaug (Sp) og resten av Trøgstad-politikerne ivret for at det skal bli noe av ny ishall i Båstad. Fylkeskommunen stakk som kjent kjepper i hjulene da de vedtok at de ikke ville støtte Trøgstad (og Eidsberg) sine idrettsprosjekt, til tross for at fylkesrådmann på forhånd hadde anbefalt støtten. Nå kan skøyteklubben puste lettet ut. For nå blir det i det minste ny skøytehall.

– Vi har gått en runde med de andre kommunene for å forsikre oss vi har dekning for dette. Det er bred støtte for prosjektet lokalt. Vi har også fått sterke signaler fra Fylkeskommunen om at denne saken blir tatt opp igjen og at stønaden kan komme på et senere tidspunkt, dersom vi bare sørger for mellomfinansieringen, sier Frøshaug.

Kan få hele regningen

Ordføreren er likevel forberedt på at kommunen kan sitte igjen med hele regningen på tre millioner kroner til slutt.

– Vi har veldig tro på at vi får tilbake pengene som vi bruker av fylkeskommunen på et senere tidspunkt, men i politikken så vet man aldri. Vi opplever at det er positive signaler, sier ordføreren.

– Så nå er hvilepulsen tilbake på et akseptabelt nivå?

– Helt klart. Det kom veldig brått på oss da Smaalenenes Avis viste oss vedtakene fra fylkeskommunen i kommunestyret vårt. Det er ikke så rart at vi ble litt iltre da. Det tok også noen dager før vi fikk ned hvilepulsen, men nå har vi klart å sikre prosjektet, sier ordføreren til Smaalenenes Avis.

LES OGSÅ: Vil bruke millioner for å redde ishallplanene: – Vi måtte gjøre noe 

Artikkeltags