Elverkssjef etter strømbruddet i Trøgstad: – Det er bare å beklage overfor kundene

Tor Erik Runhovde er daglig leder ved Trøgstad elverk. ARKIVFOTO

Tor Erik Runhovde er daglig leder ved Trøgstad elverk. ARKIVFOTO Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Innrømmer at strømtilførselen er sårbar, men mener rutinene er gode.

DEL

TRØGSTAD: Lørdag ble hele Trøgstad kommune strømløse da Hafslund Netts hovedtilførsel til Trøgstad Elverk falt ned tidlig på morgenen. Det ble jobbet med å rette feilen hele dagen, og først ved 15.30-tiden var strømmen tilbake i kommunen. Feilen med kabelen førte også til at flere trafokretser falt ut.

– Det er klart det er sårbart med den ene matingen, men dette er Hafslund Nett sitt bord. Jeg kjenner ikke til konkrete planer for å få oss inn på et ringnett per nå. Jeg har tidligere sett et estimat på dette, og da snakker vi om flere titalls millioner kroner, så da er spørsmålet om det er samfunnsøkonomisk forsvarlig, sier daglig leder ved Trøgstad Elverk, Tor Erik Runhovde.

LES MER: Beredskapen fungerte – aggregat sørget for strøm på Trøgstadheimen (SMAA+)

– En slik feil påvirker også vannforsyningen?

– Ja, vi forsyner pumper ved Sandstangen som leverer vann til både Trøgstad og Eidsberg. Det legges nå en ny ledning som gir oss flere muligheter ved strømbrudd internt på vårt nett, men hvis det blir brudd på det omkringliggende nettet til Hafslund blir vi fortsatt rammet.

– Er det mulig å sikre seg med for eksempel aggregat her?

– Nei, vil ikke fungere, men livsviktige funksjoner, slik som Trøgstadheimen, er allerede sikret med aggregat, påpeker Runhovde.

LES MER: Strømmen er tilbake etter over åtte timer med mørke 

Smaalenenes Avis har fått tilbakemeldinger fra trøgstinger som savnet mer informasjon fra elverket under strømbruddet. Den kritikken forstår ikke Rønhovde.

– Det ble lagt ut en melding på våre hjemmesider med en gang bruddet kom. Det ble dessuten lest inn en melding på sentralbordet. Vi hadde også bemanning der store deler av dagen. Men det er klart, hvis folk savnet mer informasjon vil vi gå igjennom de rutinene mandag morgen, sier den daglige lederen.

LES MER: Deler av distriktet er helt uten strøm i morgentimene

– Heldigvis er dette en type feil som skjer svært sjelden. Nå har jeg vært i elverket siden 2009, og det har bare skjedd en gang før, sier Runhovde.

LES MER: Trøgstad og deler av Askim får ikke strømmen tilbake før tidligst klokken 15.00 (SMAA+)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken