– Trodde dette skulle være enkelt, men dette her slet jeg virkelig med

Erlend Brandsrud (41) tok utfordringen på strak arm, men fikk virkelig litt å slite med da han tok ut sitt drømmelag.

DEL

Smaalenenes Avis inviterer både nåværende og tidligere fotballprofiler til å ta ut sitt drømmelag. Kriteriene er at laget må bestå av spillere man selv har spilt sammen med i karrieren, og det er valgfritt om man tar ut seg selv på laget eller ikke. I tillegg til elleve spillere, har vi bedt alle ta ut én superreserve og selvsagt en trener for sitt drømmelag. Formasjonen er 4-4-2.

Mangler oversikten

En av dem som har preget lokalfotballen mest de siste 20 årene er Erlend Brandsrud. Den målfarlige og teknisk gode midtbanespilleren har over 20 sesonger med seniorfotball i Hærland og Mysen. Selv aner han ikke hvor mange kamper.

– Jeg aner faktisk ikke. Jeg fikk en utmerkelse fra Mysen IF for noen år siden på 100 spilte kamper. Men det har jo blitt noen sesonger siden den gang. For Hærland kan det sikkert være 300–400 kamper. Det blir ren tipping, sier Brandsrud, som faktisk var aktiv så sent som forrige sesong. Nå er han usikker på om han er med Mysen videre i 6. divisjon.

– Jeg har i utgangspunktet sagt at jeg ikke er med videre, men nå som det blir enkel serie, så kan det jo være at jeg er med, sier 41-åringen hemmelighetsfull.

LES OGSÅ: Tidligere toppspiller Jørn (54) fant plass til flere askiminger: – Dette laget hadde holdt brukbart tippeliganivå

LES OGSÅ: Jan-Erik (41) ønsker både folk som har brukket nesa og fingeren hans på lag

LES OGSÅ: Jens Petter fant plass til seg selv: – Det hadde vært en drøm å spille på dette laget

Slet med drømmelaget

Med en lang karriere på fotballbanen har han spilt sammen med mange forskjellige spillere. Det gjør det også vanskelig for Brandsrud å ta ut et drømmelag.

– Jeg tenkte dette i utgangspunktet skulle være en morsom greie, men så merket jeg fort at det var mange å velge mellom. Det har gjort at jeg har måttet velge mellom to og tre som like gjerne kunne ha vært på det offisielle laget. Det laget jeg endte opp er tatt ut også med ut ifra et sosialt standpunkt. Disse presterte meget godt utenfor kamper og treninger. Man kan tenke at dette er fotball, men fotball handler også veldig mye om relasjoner både på og utenfor banen. Dermed blir også lagfølelsen sterkere, sier Erlend Brandsrud, som likevel ønsker å fortelle hvilke spillere som var nære på å komme med på drømmelaget hans. Det var Jan Erik Løvtangen (keeper), Per Rikard Sandvik (midtstopper), Kjetil Neple (høyreback), Thor-Anders Berge (venstreback), Morten Andersen (midtbane), Markus Elvenes (midtbane), Endre Solberg (midtbane), Ali Darisiro (midtbane), Hans Anton Ludvigsen (midtbane) og Geir Rønningen (midtbane).

– Alle disse her er utrolig gode spillere som jeg gjerne skulle hatt med. Så det var tungt å vrake disse, innrømmer Erlend Brandsrud.

Erlend Brandsruds drømmelag (4-4-2)

Keeper:

Knut Dørum Lillebakk

Spilt på det høyeste nivå. Herlig fyr! Enorm rekkevidde, pinlig nøyaktige pasninger. Meget trygg keeper som spredde trygghet til resten av laget!

Høyre back:

Stian Tjernås Dahl

Meget smart spiller. Type vingback som var like god i forsvar som i angrep. Teknisk god, sikre pasninger, gode innlegg og en herlig type!

Midtstopper:

Per-Arne Berge

På sitt beste en bauta i alle lag han har spilt i. Kapteinsmaterial. Fantastisk hodespiller, rask og råsterk!

Midtstopper:

Mats Eirik Haug

Den mest tekniske stopperen jeg har spilt med. En herlig ro i spillet. Smarte og trygge valg og med nøyaktige pasninger og herlige skudd.

Venstre back:

Atle Vesttorp

Min støtte og trygghet! Meget god taktisk, god i kommunikasjonen. Presise pasninger og skjøt som en hest sparker!

Høyrekant

Christoffer Kringberg

«Sykt» teknisk, rask og hadde fantastiske skudd og pasninger. Bidro som alle andre her også utenfor banen med det sosiale.

Midtbane

Sebastian Remme Berge

Rått talent veldig tidlig. Ble bare bedre og bedre. Herlig nærteknikk og samme Berge-overblikk.

Midtbane

Lars-Erik Berge

Fantastisk overblikk. Mistet aldri ballen. Herlige pasninger og spredde trygghet i laget.

Venstrekant

Odd Sigurd Ulfsby

Bidro til å gjøre meg god! Fantastiske innlegg, smarte gjennomløpinger, lure og «syke» avslutninger.

Angrep:

Sven Thomas Berge

En spiller som har bidratt til min egen lokale suksess. Råsterk, god på hodet og en klinisk avslutter. Vinnerskalle uten like.

Angrep:

Aron Larsen

Passer perfekt med Sven Thomas, der en er møtende og en bakromsspiss. Dødelig avslutter som vet hvor han skal plassere seg i boks. God teknikk, god på hodet, godt skudd og hadde herlig humør.

Superreserve:

Håvard Baggetorp

Han hadde nok aldri blitt byttet inn, slik Robert Syversen ikke gjorde i Norway Cup på 90-tallet. Likevel uvurderlig for laget med sin herlige humor, evnen til å sveise mennesker sammen, få en til å trives og å være seg selv!

Trener:

Morten Vedahl

En trenertype som har respekt fra spillerne uten å være for autoritær. Smart taktisk og har evnen til å binde sammen et lag og få gutta til å spille med godfoten slik at alle presterer sammen. Fin fyr, god humor og var en fantastisk spiller selv. Kunne gått rett inn i laget, men har dessverre aldri hatt gleden av å spille på lag med han!

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken