Gå til sidens hovedinnhold

Ingveig vant NM-gull og kongepokal - var nervøs på forhånd

Artikkelen er over 2 år gammel

Norgesener Ingveig Håkonsen var suverent best i trial-NM og sikret seg kongepokal i tillegg til gullmedaljen.

OSLO: Kongepokal settes opp så sjelden i trial at suverene Ingveig Håkonsen fra Skiptvet med sitt femte NM-gull i en alder av 19 år fikk sin første. Det er seks år siden sist kongepokal ble delt ut i balansekunstsporten trial, der Skiptvet Motoraktivitetsklubb-eneren Ingveig altså kapret sin første med suveren margin.

Les også: Knallsterk EM-avslutning av Ingveig

Var helt suveren

Ingveig Håkonsen kjørte en bra førsterunde på 14 prikker. Nestemann hadde 29 og klubbvenninne Ingeborg Bergersen i Skiptvet MAK lå på tredjeplass etter første runde med 34 prikker.

Ingveig kjørte på bare 10 prikker i andre runde og hadde dermed en klar ledelse og seieren var allerede sikret før finalerundene. Det var 3 finaleseksjoner som ble kjørt to ganger hver. Finaleseksjonene var ganske tøffe, men hun kjørte best av de tre finalistene og vant dermed Norgesmestertittelen soleklart og med god margin.

– Dette var kjempemoro. Jeg har vunnet mye, men kongepokal deles ut så sjelden at det ble ekstra stort å vinne den. Jeg er glad jeg klarte å kjøre godt nok til at jeg sikret kongepokalen med god margin. Men nettopp fordi jeg skulle kjøre om kongepokal var jeg ganske nervøs på forhånd, sier Ingveig Håkonsen i en kommentar, før hun i dag, søndag, skal kjøre den avsluttende runden i norgescupen og antakelig sikre seg sammenlagtseieren også her.

Dette kommer altså rett etter at hun avsluttet VM med andreplass i det siste løpet.

Kongepokalen ble delt ut av Per Velde, president i Norges Motorsportforbund, og ellers vanket det laurbærkrans, gullmedalje, blomsterbukett og glassplakett.

 

Falt til femteplass

I andre runde ble det litt tøft for Ingeborg Bergersen da hun fikk knapt om tid og måtte klippe noen seksjoner som hun dermed fikk fem tellende prikker i. Ungjenta endte dermed på femteplass i dagens NM – en kjempeprestasjon i seg selv.

Av andre lokale resultater i NM nevner vi at Asbjørn Nyskog fra Skiptvet fikk en fin fjerdeplass i juniorklassen, mens Hobøl-duoen Andreas Greaker og Arild Norum tok henholdsvis sølv og bronse i NM Veteran.

I den uoffisielle klassen Åpen Grønn fikk Christoffer Stensby, Skiptvet en fin tredjeplass, mens Sindre Kjos, Hobøl kom på fjerdeplass. Bjarte Resaland Wiik ble nummer to i uoffisiell klasse Åpen Gul. I NMs herreklasse tok Martin Hemmer og Ivar Norum, begge fra Hobøl, henholdsvis åttende- og tiendeplass.

Les også: Ingveig (19) fikk belønning for det harde arbeidet hun har lagt ned

Kommentarer til denne saken