Gå til sidens hovedinnhold

Ingveig Håkonsen kjørte inn til suverent NM-gull

Artikkelen er over 3 år gammel

Skiptvet-jenta Ingveig Håkonsen var som ventet utilnærmelig under trial- NM og kjørte inn til suverent gull.

KRISTIANSAND: 17-åringen gjentok dermed bedriften fra 2015, da hun også ble norgesmester.

Ledet hele veien

Ingveig Håkonsen fra Skiptvet Motoraktivitetsklubb tok teten direkte i denne balanse- og konsentrasjonssporten på motorsykkel i terreng, der målet ikke er fart, men å unngå prikkbelastning gjennom å kjøre uten at annet enn sykkelen er i kontakt med bakken.

17-åringen, som har tatt steget helt opp i Europatoppen i år med pallplasseringer i de første EM-rundene klarte seg med 30 prikker gjennom de innledende rundene. Det ga henne en ledelse på solide 12 prikkers margin til cometen Huldeborg Barkved på andreplass.

Også i finalen kjørte Ingveig best. Med 12 nye prikker, mot 17 for nevnte Barkved, vant dermed Skiptvet-talentet inn til NM-gull med suveren margin.

Den gamle trialdronningen, Lene Dyrkorn fra Hobøl Motorklubb, var også med. Hun kjørte inn til en fin femteplass i kvinneklassen.

LES OGSÅ: Så nære var Ingveig (17) å slå verdenseneren i trial i EM-runde i Latvia

Veteraner på pallen

Ytterligere to lokale førere kjørte inn til pallplasseringer i NM - begge i veteranklassen, der hoblingen Andreas Greaker, som nå til dags kjører for OMS, og Arild Norum fra Hobøl MK tok henholdsvis andre- og tredjeplass. Sistnevntes klubbkamerat, Helge Ruden, ble nummer fire.

I herreklassen tok Martin Hemmer fra Hobøl MK femteplass, mens Herman B. Hansen fra Skiptvet MAK ble beste lokale i den store juniorklassen med sin niendeplass.

LES OGSÅ: Veteranene sikret det edle metallet under trial-NM da resten sviktet

Kommentarer til denne saken