Gå til sidens hovedinnhold

Ingveig (18) imponerte i USA: – Dette var karrierebeste

Artikkelen er over 3 år gammel

KINGMAN: I helgen har sesongens to første VM-runder i trial blitt kjørt i Kingman i Arizona. VM-serien er i år delt opp i to ulike serier for damer med ulik vanskelighetsgrad. På bakgrunn av sin 11. plass sammenlagt i fjor i VM, ble Ingveig Håkonsen forhåndsuttatt til TrialGP Women, den høyeste klassen.

En av startfeltes aller yngste førere, bare 18 år gamle Ingveig Håkonsen, viste allerede den første av helgens to runder at hun hører med blant verdens aller beste i trial. I ukjent terreng kjørte hun til en meget sterk femteplass med 46 straffeprikker. Vant gjorde britiske Emma Bristow med 14 prikker.

Les også: Ingveig Håkonsen kjørte inn til et suverent NM-gull

Trivdes med terrenget

– Det var et veldig uvant terreng med store steiner og høye kanter. Noe av det «feteste» trialterrenget jeg har sett. Det passet meg kjempegodt. Jeg storkoste meg i løypene. Spesielt første dagen var kjøringen min helt utrolig. Jeg hadde fin flyt, forteller Håkonsen, og tilføyer:

Saken fortsetter under bildet.

 

– Femteplassen er helt klart karrierebeste. Spesielt med tanke på at det var et så stort og velorganisert arrangement med masse tilskuere til stede. Jeg ga rett og slett bånn gass, og det ga heldigvis resultater.

Ikke like bra søndag

Hun var imidlertid ikke like heldig med kjøringen sin søndag. Da ble hun nummer ni med 69 straffeprikker. Vant gjorde igjen britiske Bristow, denne gangen med 22 prikker.

– Sammenliknet med første dagen var det nesten en liten katastrofe. Jeg fikk ingen flyt i kjøringen og gjorde mange feil jeg vanligvis aldri gjør. At jeg likevel havner på en niendeplass på en så dårlig dag, er betryggende. Det viser mitt høye nivået, forklarer 18-åringen, før hun legger til:

– Jeg tar til meg alle de dumme feilene jeg gjorde, og skal lære av dem slik at jeg unngår å gjøre de igjen senere.

Les også: Så nære var Ingveig (18) å slå verdenseneren i trial i EM-runde i Latvia

Totalt i VM ligger hun nå på sjetteplass. Framover går det slag i slag. Allerede til helgen er det finalerunder i EM i Italia. Deretter venter nordisk på Kråkerøy helgen etter, før det er norgescupfinale i Oslo helgen deretter.

Kommentarer til denne saken