15-åringen fra Askim driver med hard trening. Under disse koronatidene har han funnet seg andre måter å trene på enn på treningssenter.

– Jeg trener seks dager i uka, og har én hviledag, også nå under disse omstendighetene, sier Dino.

Dagen hans starter alltid med trening. Han mener at dietten er like viktig som selve økta hver dag.

Ikke verdens undergang

Da Keranovic fikk høre at treningssentre også måtte stenges tenkte han ikke så mye over det, men han så på den positive siden.

– Personlig synes jeg ikke det var så ille, for helse kommer alltid først. Jeg bryr meg om familien min og alle jeg snakker med på daglig basis. Det er ikke verdens undergang at jeg ikke får trent på ett par måneder, hvis det betyr at verden kommer tilbake til normalen. Jeg oppfordrer alle til å ikke å fryse medlemskapet sitt på det nåværende treningssenteret sånn at vi kan støtte dem i disse vanskelige tider, og ha ett sted å komme tilbake til, sier Keranovic.

Tips

Dino har lært masse under denne tiden og han synes det er artig å se forandringen fra å trene på et treningssenter fullt av utstyr til å trene på gjesterommet hjemme med en stang, et håndkle og noen småvekter.

– Mitt beste tips er å se på videoer på YouTube, man kan kjøre så mange varierte øvelser med egen vekt, sier han og legger til:

– Man må regne med at det blir vanskelig å bygge masse muskler i denne perioden, men å opprettholde fysikken er ikke noe problem. Du må bare holde proteinene høye i dietten, og passe på at pumper blod i hver muskel.

Ensomheten under disse tidene stopper ikke Keranovic. Han er vant til å trene alene og trives med det, men noen ganger får han litt hjelp hjemme.

Vil bli rollemodell

Han prøver også å få til en del økter ute i naturen for å få trent og vært ute samtidig.

– Målet mitt er å én dag få muligheten til å inspirere andre, og forhåpentligvis bli en slags rollemodell for mange. Det hadde også vært en drøm å få konkurrere rundt i verden, sier 15-åringen.

Trening er en stor del av livet til Keranovic og det betyr mye for han. Han forteller at det fungerer som en slags terapi.

– Det får humøret mitt opp, til og med på de verste dagene, sier han.