Sønnen har trent - far kjørte hesten inn til seier

STERK SEIER: Cato Antonsen kusket Tripsson ØK inn til en fin seier på Leangen travbane lørdag. ARKIVFOTO: Eirik Stenhaug

STERK SEIER: Cato Antonsen kusket Tripsson ØK inn til en fin seier på Leangen travbane lørdag. ARKIVFOTO: Eirik Stenhaug

Artikkelen er over 1 år gammel

Cato Antonsen tok en stor kuskeseier da han kjørte inn til seier med Tripsson ØK i Troll Jahns æresløp på Leangen lørdag.

DEL

TRONDHEIM: Tripsson ØK ble handlet inn av Stall Guttene Fra Bergen til Antonsens stall i 2017. Etter hvert var det sønnen Gøran som overtok treningen av den nå sju år gamle kaldblodshingsten.

I fjor ble det tre triumfer og over 200.000 kroner innkjørt. Hesten viste litt av sitt potensial da han sprintet 1.21,5a på Jarlsberg en sen novemberdag i fjor.

Var optimist

Til lørdagens løp i V75-6, var hesten gjort til et andrevalg. Cato Antonsen meldte at Tripsson ØK aldri hadde sett bedre ut etter oppvarmingen. Han kjørte til og overtok føringen på første langside. På den siste langsiden var ekvipasjen nær ved å bli passert da det holdt på å bli galopp.

Kaldblodsspesialist Antonsen parerte og greide å forsvare sporet rundt den siste svingen. Der koblet Gaardens Viktor grepet for kusk Dag-Sveinung Dalen, men oppløpet på Leangen er det lengste i Norge. Antonsen ga ikke opp, og kort før mål greide Tripsson ØK å kontre til knepen seier. Kilometertiden ble 1.26,3 på 2160 meter. Førstepremien var på 100 000 kroner.

Største på over syv år

Etter hva vi har klart å lese ut av statistikken, er det Antonsens største seier siden november 2011. Cato Antonsen, som har over 3.400 seirer i karrieren, kjørte før mellom 1.000 og 1.400 løp i året. De siste årene har han trappet ned. I fjor kjørte han 215 løp og vant 18.

Lørdagens seier var den første i 2019, så den smakte nok ekstra godt. Det ga sikkert også litt ekstra inspirasjon til trener Gøran før sønnen kjørte Prix d'Amérique søndag med Lionel (se egen sak forrige side).

– Det fungerte bra med sko rundt om i dag. Hesten fikk godt feste. Løpet ble etter hvert fint for oss, men han holdt på å feile ned den siste langsiden. Vi må kjøre til mål er passert, det lønner seg noen ganger, smilte Cato Antonsen på seremoniplass. Det ble for øvrig en alenevinner i V75-spillet som kunne innkassere cirka 13 millioner kroner.

Nevnes fra løpene på Leangen skal også at Askim-kvinnen Anita Valstad Hagmann sendte inn en skikkelig overraskelse i V5-2 da hun vant med Mr. Unicum til 23 i odds.

Artikkeltags