Sterk Odd Herakles travet inn til nok en seier

STERKT LØP: Odd Herakles seiret i kaldblodseliten på Jarlsberg lørdag ettermiddag.

STERKT LØP: Odd Herakles seiret i kaldblodseliten på Jarlsberg lørdag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Odd Herakles tok nok en seier i kaldblodseliten da han vant V75-4 på Jarlsberg lørdag ettermiddag.

DEL

TØNSBERG: Det var annonsert at Odd Herakles skulle forsøke å sette norgesrekord. Farten innledningsvis var også stor nok til det med 1.16-fart første 500 meter, men det var bare det at Nyland tok teten og svarte opp Odd Herakles.

Fra andrespor hele veien blir det tungt å sette rekordtider, men hesten til Linda Kvernenes fra Båstad var strålende og avgjorde i hvert fall løpet til sin fordel. Han koblet grepet for kusk Adrian Solberg Akselsen i siste sving. På oppløpet kom Lex Lodney i fint sig for Ole Johan Østre. Det ble meget jevnt i mål og begge hestene noterte kilometertiden 1.19,8a på 1609 meter. Førstepremien var på 100 000 kroner:

–Jeg skjønte runden igjen at det ikke kunne bli rekord, for det går ikke fra andrespor i denne farten. I siste sving hadde vi kontroll på lederen. Lex Lodney kom fort, men Odd Herakles hadde det lille som skulle til for å vinne, sa kusken etter løpet. Odd Herakles har for øvrig også vært fulltegnet som avlshingst med 80 hopper i år.

Treer i JGP

Det ble også kjørt finale i Jarlsberg Grand Prix for fireårige varmblodshopper. Per Oleg Midtfjeld ledet lenge med stallhesten Kamperhaugs Dina. Farten var 1.13,4 på tusenmeteren. Frode Hamre-duoen Calina og Normandie Royal ble for sterke på oppløpet. Førstnevnte vant på 1.12,5a på 1609 meter, mens Kamperhaugs Dina ble tredje på 1.12,9. Det ga 60 000 kroner i premie:
– Vi fikk kjøre som vi ville og jeg håpet å ta de to Hamre-hestene på en kortspeed, men i stedet var de raskere enn min hest på oppløpet. Så enkelt er det, konkluderte Midtfjeld rett etter løpet. Båstad-hesten Impressive Choice endte uplassert i samme løp.

Flere andreplasser

Ole Johan Østre fikk også med seg en andreplass med Arvesølv i et hoppeløp for kaldblods. Hesten fullførte flott på tiden 1.23,0a på 1609 meter. Andreplass ble det også for Skiptvet-hesten Brenne Balder i V75-5. Kom fram bak favoritten Professor ØK runden igjen og holdt farten fint et stykke bak den suverene vinneren. Tiden ble 1.26,3 på 2120 meter. Det var ny rekord og ga 20 000 kroner i premie. Knut Arne Ødegaard var kusk og Line Marie Andersen er trener. Ødegaard ble også tredje med Neseldi i V75-7. Jens Kristian Brenne-trente Viking Ivi spurtet flott til andreplass i det første løpet på tiden 1.15,8a på 2100 meter. Tripsson ØK fullførte bra til fjerde for Cato Antonsen i V75-1 på tiden 1.25,2 på 2620 meter.

LES OGSÅ: Lokaleid hest vant en av travsportens aller gjeveste premier

Artikkeltags