Toppår for Odd Herakles og Linda Cathrine Kvernenes

GLADE FOR SEIER: Linda Kvernenes og hennes familie til venstre for kusk Adrian Solberg Akselsen og Odd Herakles fra et av flere seiersløp i år. Trener Lars O. Romtveit i rødt til høyre for hesten. ARKIVFOTO

GLADE FOR SEIER: Linda Kvernenes og hennes familie til venstre for kusk Adrian Solberg Akselsen og Odd Herakles fra et av flere seiersløp i år. Trener Lars O. Romtveit i rødt til høyre for hesten. ARKIVFOTO

Artikkelen er over 1 år gammel

Selv om det ikke ble seier for elitehesten Odd Herakles i årets siste løp, så kan Linda Cathrine Kvernenes (30) se tilbake på en kanonsesong.

DEL

Odd Herakles har vært landets beste kaldblodstraver i år. Åtte triumfer er det blitt for hesten som deleies av Linda Cathrine Kvernenes fra Båstad. Hun eier seiersmaskinen sammen med sin far Odd Paulsen, som er bosatt på Stathelle i Telemark. I år har det blant annet blitt triumfer i kaldblodsklassikeren Jacob Meyers pokalløp, Trøndelagspokalen/Bork Rigels æresløp, NM, Jacob Melands æresløp og Arnt Haakestads minneløp. Torsdag fikk Linda Cathrine Kvernenes se hesten på sin egen hjemmebane.

NM smakte

I Thor Østbys minneløp på Momarken ble det imidlertid bare en sjetteplass, men Kvernenes kan uansett se tilbake på en fantastisk sesong.

– Det beste minnet er uten tvil NM-seieren. I fjor var han moralsk vinner etter et tøft løp. Det ble et spennende oppløp i år også. Veldig moro at han fikk seieren. Mange snakket om at Odd Herakles er best på sprint, men han har vist at han er en allrounder som takler alle distanser, sier Kvernenes.

Mange pokaler er det blitt, og der har Kvernenes og faren et system på hvordan disse skal fordeles:

– Dersom bare én av oss er til stede, så blir det den som får pokalen i det aktuelle løpet. Når begge er på plass, så har det blitt en vane at pappa får pokalen og jeg får blomstene. Pappa mener det er ok, for han sier at jeg kommer til å arve pokalene uansett. Noen av pokalene har vi vunnet to ganger, så da har vi én hver. Blant annet Trøndelagspokalen/Bork Rigels æresløp, sier 30-åringen som har sett alle hestens løp bortsett fra i Bergen og Leangen i år. Hun er melkebonde til daglig og plotter inn avløsere etter at hun har studert terminlisten for storløpssesongen.

Les også: Eirin (28) har fått viktig jobb på Momarken: – Tilbakemeldingene så langt har vært positive

Overraskende vinner

I torsdagens utgave av Thor Østbys minneløp var det Tin Balder og Vidar Hop som slo til med en overraskende triumf.

Ekvipasjen lå bak ledende Torpa Nicklas. Sistnevnte var fortsatt fremst da han feilet midt på oppløpet. Var i ferd med å falle ut av rytmen da, men hadde trolig blitt toer uten galopp. Tin Balder spurtet inn til sin første seier siden sommeren 2016 og sørget også for at det ble over millionen i utbetaling i V75-spillet. Tiden ble 1.24,2v på 1.640 meter.

I A.J.F. Haneborgs minneløp var det veldig tåkete da løpet ble kjørt. Med tanke på hvor langt bak favoritten Phantasm Soa var da runden gjensto, var det veldig overraskende at han rakk helt fram. Rakk akkurat å innhente ledende Kasper TT, mens også Eidsberg-hesten Balotelli var positiv til tredjeplass. Vinnertiden ble 1.15,5v på 2.700 meter.

I Kaare Krosbys minneløp var det treårige Ard som avsluttet sterkest for Eirik Høitomt på tiden 1.29,4 på 2.180 meter.

Les også: Lionel lekte seg i Sverige – har kjørt inn over tre millioner i år

Artikkeltags