Per Oleg æret Kniksen med seier i comeback for stjernetraver

Ferrari BR og Per Oleg Midtfjeld. ARKIVFOTO

Ferrari BR og Per Oleg Midtfjeld. ARKIVFOTO Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Momarken-kusken Per Oleg Midtfjeld sendte stjernetraveren Ferrari BR ut i comeback på Bergen travpark lørdag ettermiddag, og det ble seier på direkten i Kniksens æresløp.

DEL

BERGEN: Ferrari BR satte en fantastisk verdensrekord med 1.09,9a på mellomdistanse i fjor som fireåring. Forhåpningene var store foran femårssesongen. Det åpnet bra med to triumfer, men så slo hesten på seg en skade i Copenhagen cup i Danmark 13. mai. Lørdag var det klart for comeback. Per Oleg Midtfjeld hadde neppe tatt turen helt til Bergen uten store seiersambisjoner. Ekvipasjen sto opprinnelig i spor åtte, men to strykninger gjorde at de rykket inn to spor i løpet til minne om Bergens store fotballhelt, Roald «Kniksen» Jensen.

Tidlig tet

Midtfjeld tok det pent på startsiden. To konkurrenter galopperte i første sving. Midtfjeld satte så fart ut av første sving. Ferrari BR fikk overta fra Ørje-eide Donatomite. Farten ble dempet fra kilometertiden 1.10,1 første 500-meter til 1.14,6 første tusenmeter. Midtfjeld lot hesten strekke litt på beina på oppløpet. Det ble enkel seier for en av landets største travstjerner. Donatomite fulgte fint med til andreplass.

Kanskje Frankrike

Tidene ble henholdsvis 1.14,3a og 1.14,5a på 2.100 meter.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan hesten fungerte. Han var fin da jeg satte fart på ham ut av første sving. Visste ikke om vi skulle få tet, men jeg tror nok det var lurt for Donatomite at det ble rygg. Ferrari BR er litt sløv. Jeg hadde både lapper og propper igjen, så det var mer å gå på. Hesten er alltid mye bedre ut andre gang. Det blir ett løp til i Norge, så kan det bli Frankrike om alt er bra med hesten. Må også rose Line Gundersen som har lagt ned en utrolig jobb med Ferrari BR, sa Midtfjeld etter løpet. Førstepremien var på 125.000 kroner.

Vant på bursdagen

I Jacob Mælands æresløp for kaldblodseliten ble det seier til Odd Herakles. Dermed ble det nok full feiring i Båstad hvor deleier Linda Kvernenes fylte 30 år samme dag. Fra tet seiret Odd Herakles sikkert på tiden 1.22,6a på 1600 meter. Det var årets sjuende seier. Førstepremien var på 125.000 kroner. Dermed rundet Odd Herakles fire millioner i grunnlag. Ny start blir trolig på Jarlsberg om to uker, kunne trener Lars O. Romtveit fortelle.

I sølvdivisjonen spurtet Red Bar sterkt for trener Ole Johan Østre til tredjeplass på tiden 1.12,9a på 1.600 meter. Vi tar også med at Skiptvet-ekvipasjen L'Amour Bonanza og Sven Olav Weberg ble fjerde etter galopp i V75-2 på tiden 1.15,8a på 2.100 meter.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags