Vil ha opp rekrutteringen til travsporten – nå setter travlag i gang nye tiltak

LOVENDE: Marie Tovengen (25) har hatt kjempesuksess med varmblodstraveren L.A.`s Mr. Brown som hun eier. Hesten har vunnet hele 11 løp på 19 starter. Her sammen med nestleder i Trømborg Travlag Frank Aas og  Liam Kvisler Tovengen.                ALLE FOTO: TRØMBORG TRAVLAG

LOVENDE: Marie Tovengen (25) har hatt kjempesuksess med varmblodstraveren L.A.`s Mr. Brown som hun eier. Hesten har vunnet hele 11 løp på 19 starter. Her sammen med nestleder i Trømborg Travlag Frank Aas og Liam Kvisler Tovengen. ALLE FOTO: TRØMBORG TRAVLAG

Artikkelen er over 1 år gammel

Trømborg Travlag vil ha opp rekrutteringen til travsporten og setter i gang flere tiltak.

DEL

EIDSBERG: Travlaget har 193 medlemmer i alderen fra 4 – 80 år. På generalsamlingen kom det 53 personer, hvorav 50 av dem var stemmeberettigede. Ordstyrer var 22 år gamle Mia Gretland. Hun er ungdomsrepresentant i Det norske travselskap (DNT) og førstevara til DNT-styre, samt også medlem av Trømborg Travlag.

LES OGSÅ: Arrangerer minnerenn for Vibeke Westbye Skofterud – håper på over 500 deltakere

Vil bygge travskolestall

– Mia gjorde sin debut som ordstyrer og gjorde en glimrende jobb, skryter leder i Trømborg Travlag May-Lisbeth Olsen.

Olsen forteller at travlaget i mange år har sett viktigheten av det å støtte oppunder rekrutteringen, også med å bidra økonomisk. På årets generalforsamling ble det fremmet ytterligere forslag som vil fremme rekrutteringen.

– Momarken har planer om å starte opp travskole. Trømborg Travlag vedtok å sette av 100.000 kroner av oppsparte midler til bygging av en eventuelt ny travskolestall. Eventuelt støtte til drift tas opp igjen på neste års generalforsamling. I tillegg ønsker travlaget å gi støtte til ponniløp, ungdomsløp, deltakelse på ponnilandsleir, turer, drakter og liknende, forklarer May-Lisbeth Olsen, og fortsetter:

– Det er også satt av penger til å støtte opp om amatørstallen med 10.000 kroner i drift i tre år framover og godtgjøre hesteeiere som bruker kusker som har kjørt under 50 løp i foregående år med 1.000 kroner. Dette gjelder kun i travlagets ungdomsløp for de mellom 16-24 år. Dette for at de med litt mer rutine skal få prøve seg mer på banen. Det er også et mål om å få flere starthester til Momarken Travbane. Det ved å lage en egen konkurranse for medlemmene. Den hesten med flest starter i 2019 vil få 10.000 kroner, hest nummer to vil få 7.500 kroner og nummer tre 5.000 kroner.

LES OGSÅ: Askim FK og Korsgård IF sa ja til sammenslåing: – Det skal bli godt å slippe rivaliseringen

Har kjørt inn over 6 mill.

Travlaget har 40 starthester som i 2018 kjørte inn kr. 6 152 622. De startet totalt 485 ganger, og 18 av hestene tok minst én seier. Totalt tok hestene 51 seire, 55 andreplasser samt 50 tredjeplasser.

– En som har gjort det meget godt i 2018 er unge Ole Johan Østre som tok 107 seire og over 6 millioner kroner innkjørt. Imponerende av Østre som ikke har passert 30 år ennå. Han driver egen stall i tillegg brukes også mye som kusk, forteller Olsen.

Disse fikk også priser under generalforsamlingen: Mest seirende kaldblodshest: Sikvelands Bork eid av Wivie Breibybråten/Jon Magne Vik. Mest innkjørte kaldblodshest: Torpa Nicklas eid av Stall Prosecco ved Grete R. Sagholen. Mest seirende varmblodshest: L.A.`s Mr. Brown eid av Marie Tovengen. Mest innkjørte varmblodshest: Lionel eid Gøran Antonsen. Mest seirende ponni: Ljungens Comet eid av Hermine Garseg.

(Saken fortsetter under bildet)

HVA: Lilly Garseg mottok pris for mestvinnende ponni på vegne av Hermine Garseg. Her med nestleder Frank Aas.

HVA: Lilly Garseg mottok pris for mestvinnende ponni på vegne av Hermine Garseg. Her med nestleder Frank Aas.

Alle disse fikk overrakt teppe, bilde og blomster for sine prestasjoner.

Det ble også overrakt to bragd priser for prestasjonene disse har gjort i 2018. Disse gikk til Lionel, eid av Gøran Antonsen for blant annet førsteplass i NM og andreplass i VM. Totalt kjørte hesten inn 3.355.837 kroner i 2018. Han er nå den beste norskfødte hesten uansett rase med mest innkjørt totalt kr. 15 859 321.

(Saken fortsetter under bildet)

PRIS: Gøran Antonsen fikk overrakt bragdpris for prestasjonene til Lionel i 2018. Her med leder May Lisbeth Olsen.

PRIS: Gøran Antonsen fikk overrakt bragdpris for prestasjonene til Lionel i 2018. Her med leder May Lisbeth Olsen.

På årsmøte ble det overrakt æresmedalje til Hans Martin Johansen, Jan-Folke Bøhler og Arne Dybdahl for deres mangeårig tilstedeværende, og for arbeidet de har gjort i form av ulike verv for travlaget.

Det ble ellers valgt nytt styre som består av: May-Lisbeth Olsen, leder, Frank Aas, nestleder, Jan Knutsen, Majken H. Amundsen og Marie Tovengen. Varamedlemmer er: Hans Petter Dammen, Fredrik Vaaler, Tove Engmann.

LES OGSÅ: Styrkeprøven lanserer beintøft ritt mellom Oslo-Mysen – skal bli Norges svar på Paris-Roubaix

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken