Historisk vinner i Finland – løp inn 50.000 euro

 Linda Cathrine Kvernenes med den store pokalen.

Linda Cathrine Kvernenes med den store pokalen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Linda Cathrine Kvernenes fra Båstad hadde en stor opplevelse i helgen da hesten hennes, Odd Herakles, som første utenlandske hest gikk til topps i Nordic King i Härmä.

DEL

HÄRMÄ: Linda Cathrine Kvernenes eier Odd Herakles sammen med faren Odd Paulsen som er bosatt i Telemark. Mens trener Lars O. Romtveit var med hestetransporten, tok de øvrige i følget fly nedover på fredag. Hele opplegget har vært en stor opplevelse for kretsen rundt landets beste kaldblodshest:

– Det har vært et voldsomt opplegg. Vi er blitt vartet opp fra vi kom med alt mulig. Har ikke opplevd maken. Odd Herakles er blitt invitert til Nordic King i alle de tre foregående årene, men da har det ikke passet. I år sa trener Romtveit at vi skulle takke ja dersom hesten vant Alm Svartens æresløp, forteller Kvernenes.

Ny kusk

– Og det har dere ikke angret på nå?

– Nei, men det ble litt spesielt da den faste kusken Adrian Solberg Akselsen ikke kunne bli med på grunn av den stygge ulykken på Momarken tirsdag. Vi har imidlertid snakket med ham etter løpet i dag, og han var glad på våres vegne. Håper han kan bli med neste år i stedet, for dette ga mersmak. Gjestekusk Tom Erik Solberg gjorde en prikkfri jobb. Det ble tidlig tet og full kontroll, sier Kvernenes.

Vinnertiden ble for øvrig 1.20,7a på 1609 meter og førstepremien var på hele 50 000 Euro. 

Historisk

Det var fjerde året Nordic King ble kjørt. I de tre foregående årene har det vært finske vinnere, så Odd Herakles ble historisk som første utenlandske vinner:

–  Akkurat det er veldig spesielt og morsomt. Nå sitter vi og spiser middag, så skal vi feire litt til etterpå. Flyet går hjem søndag ettermiddag. Det spørs om vi får med oss alle premiene, for det var et gedigent gavebord. 

– Når blir det start igjen for hesten?

– Vet ikke ennå, for reisen tar litt på og hesten må tilbake til bedekningene når han kommer tilbake. Det langsiktige målet er NM 20. juli på Sørlandets travpark, men trener Romtveit får ta avgjørelsen om det blir noen starter før det, avrunder Kvernenes.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken