Travhesten Ferrari BR satte verdensrekord på Jarlsberg

Ferrari BR

Ferrari BR

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

TØNSBERG: Per Oleg Midtfjeld har en helt fantastisk traver i fireårige Ferrari BR. Lørdag satte hesten verdensrekord da han travet kilometertiden 1.09,9 på 2100 meter på Jarlsberg.

Det er den raskeste tiden som noen gang er travet i Norge, første hest under 1.10 på norsk jord med andre ord. Ingen fireåringer i verden har noen gang travet under 1.10 på mellomdistanse. Det var med andre ord et historisk løp Ferrari BR leverte på Jarlsberg. Per Oleg Midtfjeld sendte ham rett til tet og fikk straks en luke etter passeringstider på 1.08,8 på 500 meter og 1.10,0 på 1000 meter.

Løpsreferent Kurt Hella gikk opp i fistel da 1500 ble passert på 1.09,6. På oppløpet satt Midtfjeld og koste seg, imponert over sin hest. Flere av årgangens beste hester var 40-50 meter bak i det som er ansett som en jevn årgang med enormt gode hester. Vinnertiden ble altså skrevet til 1.09,9 på 2100 meter. Per Oleg Midtfjeld var selvfølgelig strålende fornøyd med sin stjerne, som vi nå kan begynne å sammenligne med Steinlager - ja, Ferrari BR er klassen bedre enn Steinlager var på samme tid:

- Han dro av gårde. Med skylapper er han mer tent bak bilen. Han lå på underveis og sløste litt med kreftene, men han holdt farten utrolig bra. Det er bare gode hester som gjør det på denne måten. Jeg har ikke gjort noe for at han skal være i toppform ennå. Nå skal han sjekkes opp, så gjelder det å holde ham frisk. Da skal konkurrentene få noe å slite med utover, sa Midtfjeld med glimt i øyet.

På spørsmål om det blir noen start i Elitloppshelgen, svarte han følgende:

- Nei, det blir ingen start der. Det kan bli en start på Mantorp i Sikta Mot Stjärnorna noe senere.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags