Trafikkstasjonen skal reddes: – Da kan vi ikke sitte på hver vår tue

En tverrpolitisk gruppe har jobbet i det stille for å redde tilbudene ved Mysen trafikkstasjon.

En tverrpolitisk gruppe har jobbet i det stille for å redde tilbudene ved Mysen trafikkstasjon. Foto:

De hevder de spiller hverandre gode. Nå har politikerne i Indre Østfold sittet sammen uten å tenke på partifarger.

DEL


I lengre tid har en tverrpolitisk gruppe jobbet i det stille for å redde tilbudene ved trafikkstasjonen på Ramstad. Den består av gruppelederne i Høyre, Venstre, Fremskrittspartiet og KrF samt ordfører Saxe Frøshaug (Sp) og varaordfører Kathrine Hestø Hansen (Ap). I tillegg er lokalt næringsliv, administrasjonen i Indre Østfold kommune og ordførerne i Skiptvet, Marker og Rakkestad med i gruppen. Leder er Kathrine Hestø Hansen.

– Motiverende metode

– I stedet for å sitte på hver vår tue, har vi jobbet sammen tverrpolitisk. Alle ønsker det samme, nemlig å bevare tjenestene ved trafikkstasjonen. Vi politikere spiller hverandre gode. Dette har vært en ny og motiverende arbeidsmetode. Vi har sett at mye av informasjonen som tidligere er hentet inn, ikke har kommet fram til politisk ledelse i samferdselsdepartmentet. Det hadde nok satt saken i et mer fordelsaktig lys, sier Hestø Hansen. Men nå skal alle fakta og argumenter være oversendt departementet.

Les også: Lauvås kaster seg inn i kampen

Statssekretær kommer

Statssekretær Ingelin Noresjø kommer til trafikkstasjonen tirsdag 29. september. Det er et resultat av gruppens arbeid.

Høyres gruppeleder Thor Hals understreker at Indre Østfold næringsforening har gjort en god jobb som legger grunnlaget for gode argumenter mot nedleggelse av trafikkstasjonen.

– Jeg håper og tror at disse argumentene gjør at samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) lytter til oss. Jeg har stor tro på at det tverrpolitiske samarbeidet skal gi oss resultater. Vi har også bedt om et møte med Hareide, sier Thor Hals.

Les også: Britt er optimist: – Tror vi skal få reddet trafikkstasjonen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken