Gå til sidens hovedinnhold

Skal du i på tur i pinsen? Se opp for mye trafikk

Artikkelen er over 6 år gammel

Statens vegvesen forventer stor trafikk i pinsehelgen og ber trafikantene beregne god tid og kjøre etter forholdene.

Pinsen er en av årets store utfartshelger og trafikkoperatørene på Statens vegvesens vegtrafikksentral i Oslo vil følge nøye med på situasjonen på vegene.

– Trafikantene bør beregne ekstra god tid, sier faggruppeleder Therese Thowsen på Vegtrafikksentralen.

Flaskehals ved Minnesund

Vegarbeid fører til redusert framkommelighet flere steder på Østlandet. På E6 nordover fra Minnesund er man helt i sluttfasen av byggingen av ny firefelts veg, og fram til 3. juni vil det pågå asfaltering og oppmerking nordover fra Minnesund bru. Alternative ruter er omkjøring via E16 Kløfta og riksveg 24 Stange, eller riksveg 4.

Det er også fare for kø på E6 over riksgrensen ved Svinesund, spesielt mandag 2. pinsedag. Privatbilistene kan vurdere alternativ rute over den gamle Svinesundbrua. Statens vegvesen forventer også økt trafikk på riksveg 3, riksveg 4, E16 og E18

Samarbeider med politiet

Vegtrafikksentralen monitorerer trafikkbildet kontinuerlig og har et løpende og tett samarbeid med Politiet. Utrykningspolitiet vil ha et spesielt fokus på hovedvegnettet. Vegtrafikksentralen har også tett kontakt med radiokanalene, slik at de som sitter i bilen kan få mest mulig oppdatert informasjon om eventuelle hendelser som påvirker trafikkavviklingen.

Råd til trafikantene:

Statens vegvesen ber trafikantene være oppmerksomme, følg med på skilting, holde fartsgrensen, holde køen og holde god avstand til forankjørende.

Kommentarer til denne saken