– Helt hinsides at alle har fått parkeringsbot

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

Mens tusenvis av spillere koste seg på Varden Amfi, ble en rekke av foreldrene bøtelagt. Tom Mangersnes bor i den aktuelle gaten og synes det hele er trist.

DEL

Del abonnementet ditt med familien!8 uker Smaalenenes Avis + til kun 99,- Bestill her!

I helgen pågår håndballfesten Bergen Cup. Bare lørdag var mellom 3.500 og 4.000 i sving på Varden Amfi i Fyllingsdalen.

Med så mange spillere og deres foresatte som alle skal til samme sted, blir logistikken utfordrende i et nabolag med få parkeringsplasser.

– Folk er blitt tvunget til å parkere langs veien. Alle som har kjørt sine håpefulle har fått parkeringsbot, sier Tom Mangersnes oppgitt og anslår at rekken med bøtelagte biler var så lang som én kilometer.

Han bor i Allestadveien der de bøtelagte bilene hadde parkert. Veien ligger tett inntil idrettsanlegget.

– Det er trist

Mangersnes jobber som assistenttrener i Bodø/Glimt og har hatt samme stilling i Sogndal. Han synes det er synd at parkeringsbøter skal få legge en demper på et arrangement som Bergen Cup.

Turneringsleder for Bergen Cup Håndball, Anders Fältnäs, har forståelse for at Trafikketaten bøtelegger biler som står ulovlig, men skulle ønske at de kunne se litt mellom fingrene.
– Jeg tror ingen blir overrasket over at de får bot, fordi alle vet hvor det er lov å parkere og hvor det ikke er lov. Det er bare veldig synd, sier turneringslederen.

Turneringsleder for Bergen Cup Håndball, Anders Fältnäs, har forståelse for at Trafikketaten bøtelegger biler som står ulovlig, men skulle ønske at de kunne se litt mellom fingrene. – Jeg tror ingen blir overrasket over at de får bot, fordi alle vet hvor det er lov å parkere og hvor det ikke er lov. Det er bare veldig synd, sier turneringslederen. Foto:

– Jeg synes dette er trist. Når det lages en festhelg for barn og voksne, og samfunnet skriker etter aktiviteter for barn og unge, så er det trist å se at det blir sånn, mener Mangersnes.

Han har vært på en rekke idrettsarrangementer i sitt liv og kan ikke huske å ha sett lignende.

– Det er ikke en eneste bil som står i veien for en utkjørselen eller står farlig til. Folk blir jo tvunget til å parkere et sted når det ikke er parkeringsmuligheter her, sier han.

Mangersnes synes det hele er meningsløst.

– Bilene står kun på den ene siden. Det er full fremkommelighet på den andre siden. Dette gir ingen som helst mening, annet enn at de drar inn en del penger og skaper irritasjon for dem som deltar på turneringen.

– Forferdelig

Turneringsleder Anders Fältnäs sukker litt når BA spør om han har hørt om bøtene.

– Jeg har hørt om noen som har fått parkeringsbøter, men ikke at det var så mange. Det er forferdelig, sier han.

Også i fjor var det parkeringsproblemer under Bergens Cup. Derfor oppfordrer arrangøren i år at folk parkerer ved Spelhaugen, der de tilbyr shuttlebuss bort til Varden.

– En del har vel kanskje kommet litt sent og valgt å parkere der det ikke er lov, sier Fältnäs.

Han har forståelse for at Trafikketaten bøtelegger biler som står ulovlig, men skulle ønske at de kunne se litt mellom fingrene.

– Jeg tror ingen blir overrasket over at de får bot, fordi alle vet hvor det er lov å parkere og hvor det ikke er lov. Det er bare veldig synd, sier turneringslederen.

BA har flere ganger prøvd å få tak i leder for trafikketaten ved Bergen kommune, uten å lykkes.

Artikkeltags