Nei, dette er ingen parkeringsbot

Chanett Bernhus, leder av Mysenbyen viser frem "snille" parkeringslapper.

Chanett Bernhus, leder av Mysenbyen viser frem "snille" parkeringslapper. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lappene som Mysen-butikkene legger under vindusviskeren er bare en hyggelig påminnelse.

DEL

MYSEN: De hvite lappene er bare en vennlig påminnelse til folk som parkerer i Mysen sentrum om å bruke langtidsparkeringene hvis de skal stå lenger enn tre timer. De er laget av Mysenbyen as og Eidsberg kommune. På lappen står at det er viktig at flest mulig handler i Mysen sentrum for at byen skal bli Østlandets mest attraktive småby. Da er det avgjørende å la parkeringsplassene være ledig utenfor butikkene.

Butikkene får selv mulighet til å legge lappene på biler som står parkert i gatene. Lappene inneholder også et kart over hvor langtidsparkeringene er.

– Det skal være positivt. Det er greit at pendlerne skjønner at det er viktig at de ikke blir stående på korttidsparkeringen i mange timer, forklarer Chanett Bernhus, leder i Mysenbyen.

Hun forteller at Mysenbyen har gjort lignende stunt tidligere, men det er en del år siden. Nå er også kommunen med på lasset.

De få parkeringsplassene som ligger i sentrumsgatene er viktige for butikkene og kafeene. Tidligere har det vært et stort problem at folk setter fra seg bilen og opptar parkeringen utenfor butikkvinduene hele dagen.

– Det har blitt mye bedre enn det var før, fastslår Bernhus.

Artikkeltags