Mange råkjørere tatt i oktober – en av de verste hadde ikke noe førerkort å miste

14 sjåfører mistet lappen for råkjøring i oktober – i oktober i fjor ble bare fire tatt for det samme.

DEL

Det er fortsatt mange flere som mister lappen i år enn i fjor. I sommer mistet 49 sjåfører førerkortet på grunn av fart. Til sammenligning mistet 17 sjåfører lappen i fjor sommer, av samme grunn. Også i oktober er det stor forskjell. I år mistet 14 sjåfører lappen på grunn av fart, i fjor ble fire personer forgjengere i oktober.

En kar ble målt til 144 km/t på E18 i 90-sonen i Eidsberg. Mannen er den personen som ble tatt i høyest fart i oktober. Likevel kunne ikke politiet beslaglegge mannens førerkort, for det hadde de alt gjort forrige gang de stoppet mannen i for høy fart.

– Det blir nok en litt strengere straff enn det ville blitt om han hadde førerkort, opplyser etterforskningsleder Kay Lund Pettersen ved Indre Østfold politistasjon.

Mannen ble også en del av statistikken for de fem som kjørte rundt uten sertifikat. I september stoppet UP personer uten førerkort 14 ganger. Det var også seks personer som ble stoppet i ruset tilstand i oktober, det er under halvparten så mange som de 14 som ble stoppet i ruset tilstand i oktober i fjor.

Artikkeltags