ASKIM: Flere hundre mennesker fulgte et lyshav av fakler fra Askim kirke til Folkeparken desember 2017. På veien ble de fortalt juleevangeliet gjennom dans, sketsjer og sang.

– Vi fikk mange hyggelige tilbakemeldinger da vi satt opp stykket sist. Noen hadde grått, og andre var så oppspilte at de ikke greide å sove da de kom hjem. Vi fikk også høre at det var et stykke som traff både troende og ikke-troende, sier leder av Askim Kulturforum, Rosa da Silva.

Vil inkludere alle

Det var hun som kom opp med ideen om å gjøre noe spesielt i Folkeparken på vinterstid, og utviklet etter hvert et julespill i samarbeid med Askim kommune, Askim kirke, Askim Sparebank og ulike frivillige organisasjoner.

– Det er mange indre østfoldinger som ikke har råd til å gå på julekonserter. Dette er et gratis tilbud, som skal gi alle en mulighet til å gjøre noe hyggelig i en tid som kan være vanskelig, sier da Silva.

Både hun og de andre som bidro sist var overrasket over at stykket ble tatt så godt imot.

– Det var tyve minusgrader, så vi kjøpte arbeidsdresser og ekstra ullsokker for å holde varmen. Frank Tangen hadde problemer med lyssettingen ettersom det var så tørt i lufta. Det er helt utrolig at så mange møtte opp siden det var så kaldt, mimrer da Silva.

Vil ha med flere

I år kan hun røpe at de blant annet skal ta opp flyktningproblematikken, og at de har fått en operasanger med på lag.

– Men vi ønsker å inkludere enda flere langs ruta. Kan du snekre, veve, smi, eller noe annet kan du ta kontakt. For dem som ønsker å bli med i teateret er det rollefordeling den 3. mars. Der får folk møte den musikalske lederen André Bongard, og regissøren Edvin Anstensrud. Vi ønsker å ha med både unge og gamle, sier da Silva.

Hun sier det ikke nødvendigvis krever mye av dem som blir med.

– Dem som får spesielle roller kommer til å måtte øve, men de andre trenger ikke være med på mange øvelser. Dette skal ikke være avskrekkende, sier da Silva.