På grunn av budsjettkutt og mindre midler og rutte med har den faste julekalender-tradisjonen på SFO hengt i en tynn tråd.

– SFO pleier å gjøre det geniale trikset at de bestiller det de trenger av leker for året og bruker det i julekalenderen, slik at barna på SFO får pakke ut neste års SFO leker etter tur. Det er noe ungene som går ut herfra husker veldig godt, og det er med på å utgjøre en forskjell i en juletid som får mange er litt trangere i år, sier tidligere rektor Tronstad.

– Det er fantastisk at FAU er så kjapp på ballen og tar den på strak arm. Det sier litt om hvor viktig skolen er for nærmiljøet, sier ny rektor på skolen, Kristine Hjelteig.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

FAU leder på Båstad skole May-Britt Nyland forteller at tradisjoner er viktig for lokalmiljøet og barna. Ifølge Nyland var det enstemmig at FAU skulle gå inn med midler for å redde julekalenderen for barna.

– Vi gikk inn med 8000 kroner for at kalenderen skulle bestå. Det synes vi var viktig, og riktig for barna.

Baastad mekaniske har også tatt kontakt med skolen, og sagt seg villige til å gi fem tusen kroner til Båstad skole, som kunne brukes i juletiden. Det sier litt om et lokalmiljø som er så på for at det skal være fint å være elev på Båstad skole, ifølge Tronstad.

– Det er mange gladsaker om dagen, det til tross for store vansker med å drive skole. Vi har hatt noen runder siste månedene, på at det gjør hverdagen mer krevende. Vi har prøvd å finne løsninger som er så gode som mulige. Vi må gjøre det beste ut av det og håpe at kommunen gjør det de kan for å gjøre hverdagen så god som mulig for barna. Det å jobbe i skole er trangt, spesielt nå. Det er 136 elever på skolen. Så det er ikke noe sjanse for at skolen skal bli fådelt her. Da hadde vi brutt loven, sier Tronstad.