Nå kan en app fortolle alkohol på grensa

Nils Henrik Olsson ved Ørje Grensekontrollstasjon.

Nils Henrik Olsson ved Ørje Grensekontrollstasjon. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

I dag lanserer Tollvesenet applikasjonen KvoteAppen for iPhone og Android.

- Det er en sak som Tollvesenet har jobbet med god stund, fastslår tolloverinspektør Nils Henrik Olsson ved Ørje Grensekontrollstasjon.

Gir grønt lys - eller regning

Applikasjonen er gratis i App Store, og kan vise oversikt over mulige kombinasjoner av alkohol og tobakksvarer som kan tas med over grensa tollfritt. Om du allerede har handlet, kan appen regne ut prisen på fortolling for deg. 

- Appen er laget slik at om man allerede har handlet alkohol og tobakk, og man er usikker på om man er innafor eller utafor kvota - da kan man sjekke i appen. Da viser appen enten grønn sone, og man får beskjed om at man ikke trenger å betale. Om man er utenfor, viser appen beløpet som må betales, forklarer Olsson.

Beløpet kan betales med kort, direkte i applikasjonen. Der kan man også velge seg en tid hvor man vil passere grensen på. For kvitteringen, den er bare gyldig i to timer.

- Så kan man vise kvitteringen til tollerne.

Videreføring av automater

- Vi lever jo i appenes tid, så jeg tror dette vil fungere godt når det blir litt bedre kjent, mener Olsson, som påpeker at applikasjonen blir en slags videreutvikling av fortollingsautomatene som allerede finnes.

- Men nå blir det enklere, for før måtte man jo regne ut selv hva som er dekket av kvoten. Nå gjør appen det for deg, konkluderer Olsson.

Artikkeltags