Hundeeier Kåre-Kristian Hansen ber folk holde øyne og ører oppe.

– Jeg var på jobb da jeg fikk telefon om at Timmi var blitt borte. Han går alltid løs, er veldig lydig og har ikke stukket av tidligere. Det er første gangen dette har skjedd. Rett før han stakk ble han kjørt på av naboen, forteller Hansen trist.

Han beskriver Timmi som en lojal og matglad hund. Han er brun i pelsen, frisk og rask, er chippet og har et lærhalsbånd med navn og telefonnummer til eieren sin. Timmi forsvant fra sitt hjem i Glundbergbakken ved Vestre Rødenesvei i Marker, ikke langt fra Kroksundbrua.

– Jeg håper noen kan ha sett han. Hvis noen vet noe eller finner han håper jeg de tar kontakt, uansett hvilken tilstand han måtte være i, sier Hansen.

Selv har han vært ute og lett både til fots, med bil og med atv. Når Smaalenenes Avis snakker med han tirsdag kveld skal han snart ut i nærområdet med varmesøkende kamera.

– Det varmesøkende kameraet har naboen fått tak i. De er virkelig verdens beste naboer selv om dette har skjedd og er veldig lei seg for dette. De har hund selv.

– Fremsto hunden din som skadet etter påkjørselen?

– Nei. Heldigvis ble han kjørt på i lav hastighet og haltet ikke eller noe. Men man vet jo aldri, sier Hansen som omtaler seg selv som et hundemennesker.

Han håpet i det lengste at hunden skulle komme tilbake av seg selv.

– Jeg synes det er veldig rart. Timmi kommer jo alltid når vi roper, og spesielt hvis han lukter mat, sier Hansen og legger til:

– Ring meg når som helst hvis noen ser han eller finner han. Jeg vil at han skal bli funnet og kan ikke håpe på noe mer.

Kåre-Kristian Hansen kan nås på telefonnummer 40101412.

Hunden er også meldt savnet hos politiet. De kan nås på 02800.

– Vi fikk inn meldingen om en savnet labrador klokken 16 i ettermiddag, bekrefter operasjonsleder Gisle Sveen ved Øst politidistrikt.