Gå til sidens hovedinnhold

Tilbyr gratis kurs: – En vil spare seg for mye jobb og frustrasjon ved å delta

– Tilbakemeldingene er at dette er svært nyttige kurs, sier Grete Skjelbred.

Rådgiver for idrett i Viken fylkeskommune, Stein Cato Røsnæs er oppsatt på få mer av spillemidlene til Indre Østfold, Marker og Skiptvet. Derfor arrangerer han gratis kurs.

– Vi tilbyr et gratis digitalt kurs, grunnet korona, hvor man får innføring i hva spillemiddelordningen går ut på. Og så får man veiledning til hvordan man skriver en god søknad. Vi har en del erfaring med dette, så vi vet gjerne hva som funker og ikke funker i en søknad, sier Røsnæs.

Målet med ordningen, som er overskuddet fra Norsk Tipping, er å få etablert enda flere anlegg eller rehabilitering av allerede eksisterende anlegg, som legger til rette for både organisert idrett, og uorganisert idrett.

I år ble det innvilget 286 millioner kroner til ulike tiltak i hele Viken. Både lag, frivillige og kommunen kan søke om midler.

– Det er en stor pengesekk å hente midler fra, og Indre Østfold som en helhet ligger litt under gjennomsnittet for innvilgninger, så det ønsker vi å stimulere.

– Man kan få finansiert inntil en tredjedel av totalkostnaden, men hvis man ønsker midler utbetalt i 2021 så bør man melde seg på dette kurset, og sette i gang prosessen umiddelbart, selv om søknadsfristen ikke er før i januar 2021.

Det er din hjemkommune som skal motta søknaden først, og kommunene har egne frister for dette – en god stund i forveien av den endelige fristen 15. januar.

(Saken fortsetter under bildet)


– Sparer deg for mye jobb og frustrasjon

– Det er en langsiktig prosess, så en vil spare seg for mye jobb og frustrasjon ved å delta på dette gratis kurset, sier rådgiver for idrett og friluftsliv i Indre Østfold kommune, Grete Skjelbred.

– Tilbakemeldingene fra tidligere er at kursene er veldig matnyttig. Du får helt konkret innsikt i hva du må gjøre fra A til Å.

Indre Østfold kommune har frist for å sende inn søknad innen 1. oktober.

– Den fristen er for saksbehandlingstid, så det er ikke slik at vinduet er helt lukket dersom man ikke rekker å levere søknad til da. Men vi må være kjent med søknaden og hva den vil omfatte, sier Skjelbred.

Eksempler på hva det kan søkes midler til:

  • Idrettsanlegg for organisert idrett
  • Ballbinge
  • Turløype
  • Rehabilitering av allerede eksisterende anlegg

LES OGSÅ:

Bildeserie

Det nærmer seg åpning av rackethallen – ta en titt på hvordan den har blitt

Les også

Thomas (42) og klubben ble hørt – nå snur kommunen

Les også

Dugnadsånden lever fortsatt – sjekk denne forvandlingen

Kommentarer til denne saken