Snart venter åtte ukers sommerferie for skoleelever. For foreldre kan det være en utfordring å finne aktiviteter nok for barna i denne perioden. Indre Østfold er imidlertid godt stilt når det gjelder aktivitetstilbud. Gjennom den kommunale portalen Ferieaktiviteter.no er det hele 38 forskjellige tilbud gjennom sommeren, alt fra kunst og kultur til friluftsliv og sport.

– Skal ha det gøy

Ett av de nye tilbudene denne sommeren står Hobøl IL og Askim IF bak. I uke 26 (26. juni-1. juli) arrangeres sommerski/skicamp. Programmet er svært variert.

– Vi skal blant annet innom Norges eneste innendørs snøhall, SNØ på Lørenskog, Holmenkollen nasjonalanlegg og Sprett Trampolinepark. Tankene er at utøverne skal få prøve seg både i hopp, kombinert, alpint og langrenn i løpet av uken. Det aller viktigste er imidlertid å ha det gøy. Derfor er det lagt opp til mye lek og moro, forteller primus motor, Tom André Brenna, som har med seg elite- og ungdomsutøverne i Hobøl IL og Askim IF som instruktører. I tillegg vil Mysen IF-hopperen Marius Aas Hast, mannen som i vinter hoppet 218,5 meter i Vikersund, bidra.

(Saken fortsetter under bildet)

Tilbudet er for barn fra 8 til 13 år og ifølge Brenna er det ingen krav om skiferdigheter for deltakerne.

– Til nå har vi 22 påmeldte. Det er kun fire jeg vet hvem er fra før av. Så det tyder på at det er mange nye som vil prøve seg. Det synes vi bare er fint, smiler Brenna, og forteller at de har satt et tak på 30 deltakere.

– Vi kan nesten garantere at dette kommer til å bli veldig gøy. Vi har troen og gleder oss. Målet er at ungene skal reise hjem hver dag med et smil om munnen, påpeker han.

LES OGSÅ: Denne gjengen jobber for at barn og unge skal få en super sommerferie: – Vi har fått flere påmeldinger allerede

Tilpasser seg foreldrenes arbeidstid

Arrangøren har også lagt vekt på å tilpasse seg foreldre i jobb.

– Vi har lagt opp til aktiviteter hver dag fra 10:00 til 16:00, men foreldrene kan gjerne levere ungene fra klokka 09:00 og hente fram til 17:00. Vi legger opp til frilek før og etter at programmet er over, sier Brenna, og forteller at de har lagt seg på lav deltakerpris for at flest mulig skal ha råd.

– Vi subsidiere deltakerne ganske mye med midler fra skikretsen og arrangørklubbene. I tillegg har vi fått penger av Lions. Så har vi også søkt kommunen om penger som vi foreløpig ikke har fått svar på, forteller han.

Han legger ikke skjul på at han håper skicampen skal føre til rekruttering til skisporten.

– Nå har vi lagt bak oss noen dårlige vintre hvor ungene knapt har fått prøve skiene. Det vi ønsker nå er å vise at skisport faktisk også kan være en fin sommeraktivitet. Det er det ikke så mange som tenker over, og i Indre Østfold er det gode muligheter. På Tomter har vi et flott helårsanlegg for hopp. I Spydeberg søkes det om midler til å lage rulleskitrassé i kunstsnøanlegget. Så har vi også Prestenga i Askim som det er kunstsnøproduksjon i, forteller han.

Mange nye kurs i år

Fristen for påmelding til denne aktiviteten er førstkommende søndag, eller så lenge det er plasser. De andre tilbudene på Ferieaktiviteter.no har ulike påmeldingsfrister, men mange av aktivitetene begynner å fylle seg opp.

(Saken fortsetter under bildet)

– Kursene avholdes på ulike dager og tidspunkter gjennom hele sommerferien, og fristen for å melde seg på er derfor også ulik fra kurs til kurs. Vi oppfordre alle til å ta en titt på kursene som tilbys. Her er det mye forskjellige å velge mellom. Av nye tilbud i år kan nevnes kodekurs, aktivitetsdager i Romsåsen gruver, parkour, danseskole, svømmekurs, symoro og musikkverksted, sier Camilla Ekeli, fagkonsulent i seksjon for stedsutvikling og frivillighet i Indre Østfold kommune, og forteller at kommunen har gått inn med midler til enkelte av kursene for at deltakeravgiften skal bli lavere.