(NTB) OL-vinneren Halvard Hanevold er død. Han ble 49 år gammel. – Det er et dypt savn, sier presidenten i Norges Skiskytterforbund, Arne Horten.

Født på Askim sykehus

Avisen Budstikka skriver at Hanevold døde i sin bolig i Asker tirsdag morgen. Han er født på Askim sykehus og bodde deler av barndommen i Spydeberg, hvor foreldrene var lærere på ungdomsskolen.

– Vi har mistet en stor stjerne, det er det ingen tvil om, sier president i Norges Skiskytterforbund, Arne Horten til NTB om Hanevolds død.

Han forteller at skiskytterfamilien er i sorg etter at de fikk nyheten og at de tenker på Hanevolds nærmeste, familie, venner og pårørende.

– Halvard var en lenge en aktiv og godt likt skiskytter. Han har gitt mye til norsk og internasjonal skiskyting. Det er et dypt savn. Han var jo ekspertkommentator på TV, så han var jo aktiv for skiskytterfamilien også etter at han la opp, sier Horten videre.

– Han gjorde en veldig god figur også utenfor arenaen, han var positiv og omgjengelig og framsnakket norsk og internasjonal skiskyting.

En av de mest meriterte

Hanevold ble en av de mest kjente og meriterte skiskyttere, etter at han startet med skiskyting som 15-åring. Han kom med på landslaget i 1992 og vant i alt 22 internasjonale medaljer før han la opp i 2010.

Bare Ole Einar Bjørndalen har flere medaljer, ifølge Wikipedia.

Av medaljene kom seks fra OL, tre av disse var gull. I Nagano i 1998 vant han 20 kilometeren. I tillegg har han stafettgull i stafett fra 2002 og 2010. Han tok også fem VM-gull, sju sølv og fire bronser før han la opp som skiskytter i 2010.

De siste årene var Hanevold også ekspertkommentator for NRK under sendingene fra skiskyting.

Halvard Hanevold etterlater seg kone og to barn.