Gå til sidens hovedinnhold

Bryntesson disket fra andreplassen som kunne sikret SM-gull

Artikkelen er over 4 år gammel

– Urettferdig disk, sier Thomas Bryntesson etter å ha blitt fratatt andreplassen på Knutstorp i helgen.

KÅGERÖD: Hadde Bryntesson fått beholde andreplassen i Rally X Nordic og STCC i superpar lites, ville han vært svensk mester i rallycross allerede før den avsluttende runden om to uker. Vinner av løpet ble for øvrig Simon Olofsson foran nordmannen Joachim Hvaal.

Men selv om han ble diskvalifisert fra andreplassen i Rally X Nordic, leder Bryntesson likevel fortsatt ganske klart før det siste løpet i det svenske mesterskapet i rallycross, som dette løpet inngår i. Med god kjøring gjennom hele sesongen og også på Knutstorp før finalen, med blant annet seier i sitt semifinaleheat, så det virkelig lyst ut før selve finaleomgangen. Men der endte han altså opp uten poeng etter å ha fått svart flagg etter målgang som toer.

– Det var surt å bli disket. Jeg mener selv jeg kom jevnsides ut fra alternativen med en annen fører og at jeg derfor ikke skiftet spor eller hindret konkurrenten, forteller Bryntesson, som har dype røtter i Trømborg og som kjører for NMK Trøgstad.

Bryntesson, som kjører for JC Raceteknik, leder altså likevel klarte sammenlagt det svenske mesterskapet med sine 113 poeng mot toeren Simon Olofssons 99 poeng.

Les mer

VM-runden gikk ikke slik Petter Solberg hadde håpet

– Men ettersom ett løp kan strykes, har jeg nå ikke noe løp å stryke. Jeg må derfor satse på suksess i den avsluttende runden ved å plukke godt med poeng. Jeg ønsker virkelig å vinne denne mesterskapstittelen etter den avsluttende omgangen i Grenland om to uker, poengterer sympatiske Bryntesson.

Les mer

– Det va gött!

 

Men før det skal Bryntesson til finalen i RX Lites Cup – uoffisielt VM – i Latvias hovedstad Riga kommende helg.

Der har han en fin andreplass å forsvare. Så sesongen er så definitivt ikke over for 20-åringen. Tvert imot; det blir to helger på rad med avgjørende finalekjøringer.

Les mer

Thomas Bryntesson (20) viste konkurrentene ryggen

 

Kommentarer til denne saken