Å fortsette i europamesterskapet i Supercar-klassen har lenge vært en plan for Thomas Bryntesson. Nå er det bekreftet at det er i boks. Det i samarbeid med Team Verksted og svenske JC Raceteknikk.

Samtidig har den 22-årige norsk-svensken også lyst til å forsvare gullet i det nordiske mesterskapet, RallyX Nordic, selv om EM er førsteprioritet.

LES OGSÅ: Thomas (21) ser tilbake på en fantastisk sesong – gir teamkamerat Ola (52) mye av æren

Rallytrening gull verdt

– Målet er å kjempe om gull i begge seriene. Vi var ganske nære i fjor, så det må være målet nå i år. Det kommer helt klart til å bli tøft, men vi skal gjøre det vi klarer, sier Bryntesson til Parc Fermé.

I fjor var han førstereis i den grommeste rallycrossklassen, og viste også tidvis VM-tempo selv om han kjører en eldre bil med langt mindre erfaring enn de aller fleste. Det endte med et sterkt EM-sølv.

Nå har han ett år på baken, med nordisk gull og EM-sølv få se tilbake på fra i fjor, og med ekstra mye kjøretrening i form av rally denne vinteren, så stiller NMK Trøgstad-gutten godt rustet i år.

– Denne vinteren har jeg kjørt mye mer bil enn jeg har gjort tidligere, så det føles bra. Rally gir mye bra trening, selv om det er en bakhjulsdreven bil. Men jeg tror all kjøretrening er bra, sier 22-åringen.

Frøshaug fortsetter som før

Og som seg hør og bør er en av Bryntessons viktigste samarbeidspartnere gjennom flere år med. Ola Frøshaug slang seg med på tilsvarende opplegg i fjor, og presterte også over all forventning til at det også var hans første sesong i gromklassen.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Jeg hadde egentlig tenkt å pensjonere meg fra rallycrossen i fjor. I stedet ble det full sesong i EM og RallyX Nordic. Det er det heftigste jeg har gjort i hele karrieren min. Jeg er veldig glad for å kunne kjøre ytterligere en sesong. Nå har vi ett års erfaring i ryggen med Supercar og vet mer hva vi kan forvente oss, sier Frøshaug.

Beste resultat i nordisk var andreplassen i Nysum, og i EM overrasket Frøshaug de fleste med en sterk 4. plass i Höljes, et løp hvor han like gjerne kunne klatret ytterligere opp på pallen. Totalt ble han nummer fem i nordisk og 10 i EM i fjor.

Mest huskes han kanskje for sine gentlemen-takter i Kinnekulle i de forferdelige forholdene der bilen til Bryntesson stoppet rett før mål. Men i stedet for å kjøre forbi og sikre seg en bedre plassering, så tok Frøshaug og skjøv lagkameraten sin over mål med sin egen bil.

LES OGSÅ: Ola (52) tatt på senga – ble hedret som årets lagspiller i motorsport-Norge

– Jeg kunne ha kjørt forbi Thomas, men så at han sto helt stille. Det var bare snakk om 40 meter til mål, så da valgte jeg å gi ham en dytt. Dermed sikret vi oss finalebillett begge to, sa Frøshaug den gang.