Gå til sidens hovedinnhold

Thomas Bryntesson (22) har tilbud fra flere rallycrossteam – men først må han skaffe sponsorer

Artikkelen er over 2 år gammel

TRØGSTAD: Thomas Bryntesson hadde store forhåpninger foran 2018-sesong. Målet var å vinne både EM og RallyX Nordic. I stedet endte han opp med fjerdeplass i EM og tredjeplass i RallyX Nordic.

– Jeg hadde mye stolpe ut i fjor med tekniske problemer og uhell. Det var ikke mitt år, nei. Men sånn er det i motorsport. Mye som kan skje og det er små detaljer som kan utgjøre en forskjell, mener 22-åringen.

LES OGSÅ: Petter Solberg (44) hopper ut av rallycrossen: – Gir ingen mening å fortsette i VM neste år

Er på pengejakt

Nå er 2018 et avsluttet kapitel. Thomas Bryntesson ser framover med ønske om igjen å stå øverst på seierspallen. Men for å lykkes må han også ha kapital i ryggen. Trolig koster en ny EM-sesong mellom 2 og 3 millioner kroner. Helt der er han ikke foreløpig.

– Jeg jobber med hardt for å få inn pengene som trengs. De fleste sponsorene mine er med videre, men jeg er ikke helt i mål ennå. Det blir dyrere og dyrere å drive med rallycross for hvert år, sukker NMK Trøgstad-føreren.

De siste årene har han «leid» seg inn det svenske teamet JC Raceteknik sammen med kompis Ola Frøshaug. Nå er kontrakten med JC Raceteknik gått ut, men Bryntesson utelukker ikke et videre samarbeid.

– JC Raceteknik er en mulighet. Jeg holder alle dører åpne. Noen team har kontaktet meg, andre har jeg tatt kontakt med selv. Også noen utenlandske. Noen av dem kan også hjelpe til med sponsorer. Så det er forskjell i hva «totalpakka» koster. Uansett er det aller viktigste for meg å finne et konkurransedyktig team, sier «Brynte», sulten på å stå øverst på pallen igjen.

–Jeg kjører alltid for å vinne. Så en EM-tittel er et mål jeg har, påpeker 22-åringen, som er fra Töcksfors, men har mor fra Trømborg, kjæreste fra Trøgstad, kjører for NMK Trøgstad og er en del av det norske landslaget, Team Norway.

LES OGSÅ: Ola (53) legger kjørehjelmen på hylla – overlater stafettpinnen til sønnen Hans-Ola (25)

– Kjøring uansett

Han kan likevel ikke garantere at det blir kjøring i «verstingklassen» supercar i EM i år. Om ikke pengene er der ved utgangen av denne måneden, så har han dog en plan B.

– Noe kjøring blir det uansett. Jeg har en supercar lite-bil som er et alternativ å kjøre med. Ellers kan det tenkes det blir litt rally med Volvo 240’n min. Vi får se, men jeg håper på EM i supercar, sier Bryntesson.

EM består denne sesongen av fem løp. Første løp går på Silverstone i England 25. og 26. mai og siste på Bikernieki Arena i Latvia 14. og 15. september. Mellom der blir det både kjøring på Lånke i Trøndelag 15. og 16. juni og Höljes i Sverige 6. og 7. juli, samt Loheác i Frankrike i slutten av august.

– En bra kalender. Morsomt at både Lånke og Höljes er med på kalenderen i år. Jeg tror det kan bli en artig EM-klasse. Nivået kommer nok til å bli høyere enn tidligere år. Fabrikkteamene i VM-klassen er borte, så mange av førerne havner nok i EM-klassen, tror Thomas Bryntesson.

LES OGSÅ: Emil (16) fra NMK Trøgstad er årets bilsporttalent – vant premie til en verdi av 300.000 kroner

Kommentarer til denne saken