STJØRDAL: I vinter så det lenge ut til at det ikke skulle bli noe internasjonal kjøring på Thomas Bryntesson i det hele tatt. Men i 12. time rakk han å få på plass et eget team og melde seg på i EM-klassen i supercar. Med lite tid til testing, overbeviste han likevel stort i EM-åpningen på Silverstone i slutten av mai. Det endte med en imponerende andreplass.

Leverte knalltider

Denne helgen var han på plass på Lånkebanen på Hell i Trøndelag. Kunne Volkswagen Polo-føreren fortsette fremgang fra i Silverstone?

Svaret er ja. Han vant første kvalifiseringsheat klart. Deretter ble det andreplass bak svenske Robin Larsson i heat to. I heat tre fikk han et motorstopp som ødela og han ble bare nummer sju. Men i fjerde og siste kvalifiseringsheat var han tilbake på toppen. Med to seirer, en andreplass og en sjuendeplass var han nest best sammenlagt og fikk dermed pole position i den ene av to semifinaler.

Igjen var han best. Dermed var det bare finalen igjen.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Da kom også regnet til Lånkebanen. Banen ble våt, noe som passet NMK Trøgstad-føreren og teamet hans dårlig.

– Siden vi kom sent i gang med forberedelsene til sesongen, har vi ikke fått testet så mye på vått underlag. Dessverre ble jeg stående igjen og spole på starten i finalen. Jeg havnet mitt i «trafikken» bak de andre bilene. Jeg fikk etter hvert opp farten og hadde faktisk raskeste rundetid i finalen, men avstanden opp var for stor. Hadde vi sluppet unna regnet, så skulle vi nok ha kjempet om seieren. Men alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med helgen, forteller 23-åringen, som kjørte inn til tredjeplass bak svenske Robin Larsson og franske Jean-Baptiste Duborg.

Er takknemlig

– Selv om det ble andreplass på Silverstone, så synes jeg det vi leverte her var bedre. På Silverstone ble vi bedre og bedre utover helgen. På Hell har vi vært gode hele veien. Vi har jo faktisk levert tider i helgen som hadde holdt godt i VM-klassen også. Det skal jo nesten ikke være mulig for et lite team fra Töcksfors som ble etablert rett før sesongen. Men det forteller mye om de jeg har rundt meg. De har gjort en fantastisk jobb for at jeg skal lykkes. Det er jeg utrolig takknemlig for, sprudler Bryntesson, som kjører med norsk lisens for NMK Trøgstad, har norsk mor fra Trømborg og norsk kjæreste fra Trøgstad.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Nå gleder Bryntesson, som ligger på andreplass i EM sammenlagt, seg til neste runde på Höljes i Sverige om tre uker.

– Det hadde vært «grymt» å stå øverst på pallen der, smiler han.

Ikke like fornøyd

Fullt så bra i helgen gikk det for øvrig ikke med klubbkamerat i NMK Trøgstad, Hans-Jøran Østreng. Østreng gjorde sin debut i supercar i EM-klassen. I en innleid Citroën DS3 kjørte han inn til 13. og 14. plass i de to første kvalifiseringsheatene. Men så var det slutt. Motortrøbbel gjorde at 33-åringen måtte trekke seg fra resten av konkurransen.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Vi har fått prøve oss i EM-sirkuset med litt blandede følelser. Vi har hatt tekniske utfordringer som har gjort at fokuset ikke har vært på rett plass under kjøringen. Men vi har fortsatt hatt det moro og fått oppleve noe nytt og spennende. Trist at debuten skulle ende på denne måten, men sånn er motorsport! Tusen takk til alle som har stilt opp for at vi skal få til dette. Vi håper på å komme sterkere tilbake, skriver Østreng på sin Facebook-side.

Nå har han et håp om å stille opp i EM-klassen igjen på Höljes 5. til 7. juli.

Trykk her for fullstendig resultatliste fra Hell (ekstern link)