HÖLJES: Rundt 40.000 mennesker var samlet på lille Höljes på svensk side av Finnskogen i helgen for å følge EM- og VM-runden i rallycross. En av hovedattraksjonene var svensk-norske Thomas Bryntesson. 23-åringen lå på andreplass i EM etter to løp. Nå var det klart for sesongens høydepunkt på Höljes – eller «the magic weekend» som løpet ofte omtales som.

Leverte gode tider

Og Thomas Bryntesson viste godt tempo allerede fra første stund i sin Volkswagen Polo Supercar. I første kvalifiseringsomgang lørdag kjørte han inn til andreplass blant 26 biler. Deretter fulgte NMK Trøgstad-føreren opp med tredje beste tid i den andre omgangen.

Søndag var det klart for to nye omganger. Han viste på ny god fart og hadde tredje beste tid. I fjerde og siste omgang viste han på ny god kjøring og la seg inn på andreplass. Dermed var han totalt nummer to, bare slått av Robin Larsson, etter de fire kvalifiseringsomgangene.

Med det hadde han også «pole position» i den ene av to semifinaler. Men; ingen Bryntesson dukket opp på startrampa i semifinalen.

– Hva skjedde?

– Jeg kjørte knallbra i fjerde omgang og hadde raskeste rundetid. Alt så bra ut. Men da vi kom inn i depotet kom det opp et varsel på displayet. Noe var feil. Etter å ha skrudd av bilen, fikk vi den ikke i gang igjen, sukker Thomas Bryntesson.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– Vi vet ikke årsaken til motorhavariet. Vi trodde først det var vannpumpa som var defekt, for temperaturen på vannet ble veldig høy. Men vi kan ikke skjønne at det er det heller. Hele greiene er veldig rart, forklarer han.

LES OGSÅ: Her står motorsportprofilen bak kassa og hjelper kunder: – Noen blir overrasket over at det er meg

– Fortjente så mye mer

Semifinalen kom for raskt og 23-åringen og hans stab med mekanikere. De rakk ikke å få bilen klar. Dermed stoppet EM-drømmen på hjemmebane i depotet.

– Det er nok en av mine tyngste dager i motorsport. At løpet blir stoppet av tekniske problemer er kjedelig. Jeg følte vi fortjente så mye mer. Vi var topp tre i alle omganger og jeg tror faktisk kunne ha gitt Robin Larsson (vinneren) kamp om seieren i dag. Samtidig har jeg lært med årene i motorsport at ting plutselig kan skje. Jeg er litt mer forberedt på det nå enn tidligere, mener han.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Og til tross for at han gikk glipp av semifinalen og finalen, er det ikke helt krise i sammendraget. Han fikk med seg 15 poeng (maks 30) og deler nå andreplassen med franske Jean-Baptiste Dubourg. De to har 66 poeng, mens suverene Robin Larsson har maksimale 90 poeng. To runder gjenstår i EM, nemlig i Frankrike 31. august og Latvia 14. september.

– Jeg har ikke helt gitt opp gullet. Vi ser jo i dag at alt kan skje, sier han, og prøver å tenke positivt.

«Hasse» i semifinalen

To andre NMK Trøgstad-førere var også i aksjon i EM-runden på Höljes. Hans-Jøran «Hasse» Østreng (33) hadde planer om å kjøre EM-runden på Hell i juni, men da gjorde tekniske problemer med motoren sitt til for at han ikke fikk kjørt.

Denne helgen gikk hans innleide Citroën DS3 Supercar langt bedre. Vel, det startet ikke så bra. I første kvalifiseringsomgang fikk han brann bilen, da en servoslange røyk. Men deretter oppnådde han to niendeplasser og en åttendeplass i de tre neste kvalifiseringsomgangene. Det var nok til å sikre seg en 12. plass, den siste plassen i semifinalen. Også i semifinalen kjørte han lenge godt og lå faktisk an til finaleplass, men fikk problemer med bilen og endte på fjerdeplass. De tre beste gikk til finalen.

Stene Johansen (43) gjorde sin EM-debut i sin Ford Fiesta Supercar. Trøgstingen ble nummer 14, 18, 12 og 15 i kvalifiseringsomgangene og ble nummer 14 totalt i EM-runden.