De endret akkurat TV-hverdagen for 500.000 nordmenn

NY APP: Produktutviklingsdirektør Marius Bjerke i Canal Digital presenterte appen Canal Digital på Apple TV for pressen onsdag formiddag.

NY APP: Produktutviklingsdirektør Marius Bjerke i Canal Digital presenterte appen Canal Digital på Apple TV for pressen onsdag formiddag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Men ikke alle kundene til Canal Digital har grunn til å smile.

DEL

(Side3): Færre og færre mennesker ser TV på tradisjonelt vis, altså lineær TV. Det vil si når du skrur på TV-en og velger å se på noe som sendes der og da.

Isteden velger vi å se film og serier når det passer oss, via strømmetjenester som Netflix og HBO. Den støvete dekoderen dumpes til fordel for en enhet som Apple TV eller Chromecast.

Det er en utfordring for TV-leverandører som Canal Digital. De må være der brukerne er.

Leverer alle kanalene på Apple TV

Onsdag annonserer Canal Digital at de nå slipper appen «Canal Digital» til Apple TV.

Det betyr at du nå kan strømme alle kanalene, som du vanligvis må bytte til dekoderen for å se, direkte fra Apple TV - med samme kjente brukergrensesnitt og samme fjernkontroll.

Appen kan lastes ned fra og med onsdag 2. november til fjerde generasjon Apple TV. Appen vil ikke bli tilgjengelig til eldre modeller av Apple TV.

En tilsvarende app er allerede tilgjengelig på Chromecast.

Det er gode nyheter for mange. I praksis kan du dumpe dekoderen og fjernkontrollen og forholde deg til én enhet.

Foto:

Det er likevel en slags hybrid mellom lineær TV og vårt nye brukermønster.

Det er strømming av direkte TV som er i fokus, men funksjoner som ukesarkiv vil fungere for kanaler som tillater dette. Det betyr at du foreløpig ikke har et arkiv for programmer i NRK- og TV3-universet, mens TV 2 og TVNorge tillater lagring av programmer i én uke, for å nevne noen store kanaler.

Bare for satelitt

Det er et et «men» til, og det er dessverre et stort et.

Canal Digital for Apple TV er utviklet for selskapets satellittabonnenter. Det vil si at kabel-TV-abonnenter, litt over halvparten av selskapets rundt én million kunder, ikke får glede av appen.

ALLE KANALENE PÅ APPLE TV: Canal Digitals satellittabonnenter kan nå få alle kanalene sine på Apple TV. Det er i praksis lineær TV i ny innpakning, med noen ekstra funksjoner på toppen.

ALLE KANALENE PÅ APPLE TV: Canal Digitals satellittabonnenter kan nå få alle kanalene sine på Apple TV. Det er i praksis lineær TV i ny innpakning, med noen ekstra funksjoner på toppen. Foto:

– Det jobbes med en liknende løsning for de som har kabel-TV, men noe mer om dette kan vi ikke kommentere nå, sier kommunikasjonssjef Kenneth Tjønndal Pettersen til Side3.

Du kan se hva som er tilgjengelig i appen og hvordan den fungerer i videoen lenger opp i artikkelen.

MODERNE ZAPPING: Ved å sveipe oppover på fjernkontrollen til Apple TV kan en nå surfe mellom kanalene på en ny og oversiktlig måte.

MODERNE ZAPPING: Ved å sveipe oppover på fjernkontrollen til Apple TV kan en nå surfe mellom kanalene på en ny og oversiktlig måte. Foto:

Artikkeltags