[Side 3]: LANDET RUNDT: Netflix viser deg sjangerne de tror du liker best, men det finnes titusenvis bak ID-koder. Her er oversikten.

Netflix er verdens største streamingtjeneste, men til tross for et uvisst antall millioner brukere som daglig leter etter nye ting å se, har Netflix valgt en heller uvanlig måte å katalogisere innholdet sitt på.

I dag kan du heldigvis sortere på tradisjonelle sjangre som action og thrillere og komedier, men det finnes også kategorier for alt fra "Hjertevarme snufsere" til "Hete uavhengige filmer".

Det er titusenvis av dem, men som bruker får du bare se den brøkdelen Netflix' datamaskiner tror du er interessert i

Internasjonale ID-koder

Hver av disse sjangerne har sin egen unike ID-kode som er identisk for alle landene der Netflix er tilgjengelig. Dermed kan hver sjanger få et lokalisert navn. ID-koden 1812 peker for eksempel på "Heartfelt Tearjerkers" i USA og "Hjertevarme snufsere" i Norge.

Prøv selv, klikk på lenken netflix.com/browse/genre/1812.

De siste sifferene i lenken kan skiftes ut med koder for en hvilken som helst kategori.

På lenken netflix.com/browse/genre/1365 finner du for eksempel den populære sjangeren "action og eventyr".

I kategorien "Hete uavhengige filmer" er det for tiden rundt 20 filmer: netflix.com/browse/genre/2223

 

Her finner du kodene

For å finne kategorier som passer for deg, er det så vidt vi har funnet nettsiden Ogres Crypt som har den beste oversikten over hvilke sjangre som skjuler seg bak hvilke koder.

Nettsiden har en liste av filmer basert på sjangre og undersjangre samt en mer omfattende oversikt.

Dataporten anbefaler også utvidelsen "Netflix Super Browse" til Chrome og Firefox.

Disse triksene fungerer bare i nettlesere, men det er en enkel sak å finne en film du vil se og deretter søke den opp på for eksempel mobilen, Apple TV, en spillkonsoll eller en smart-TV.

NB. Innholdet er fremdeles lokalisert, eller geoblokkert om du vil. Det vil si at du får tilgang til innhold som gjort tilgjengelig i Norge, men ikke innhold som er begrenset utenfor USA, for eksempel.