Tirsdag kom beskjeden mange foreldre har ventet på. Regjeringen gjenåpner landets barnehager 20. april. Det betyr at min to år gamle datter kan få et gledelig gjensyn med lekekamerater og barnehageansatte, som hun har savnet helt siden de stengte i midten av mars.

Det høres jo kjempekoselig ut. Og det vil gjøre hverdagen min med hjemmekontor så mye lettere.

LES OGSÅ: Fembarnsmor Camilla (40) trener to økter om dagen – slik løser hun hverdagen

Men jeg tror jeg takker nei til tilbudet ditt, Erna Solberg. For det hele minner om et eksperiment, der regjeringen leker med helsen til de minste før de skal bestemme seg for om resten av flokken skal slippes løs.

Den gradvise åpningen betyr at flere mennesker møtes og at enda flere vil få viruset. Myndighetene tar de viktigste blant oss først, og det betyr at ditt og mitt barn kan bli smittet. Ingen av oss vet hvordan utfallet eventuelt blir.

Samtidig som statsministeren offentliggjorde den gradvise åpningen, innrømmet helsedirektør Bjørn Guldvog at de ikke vet nøyaktig når det er trygt å begynne åpningen av samfunnet igjen.

Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg var også tydelig på at Norge er nødt til å være klare for nye utbrudd.

LES OGSÅ: Thelmas hjerte sluttet å slå rett før fødsel – noen måneder senere mistet Kine (29) og Steffen (29) tvillinger

Likevel skal vi sende barna våre ut i førstelinjen i «krigssonen». Det høres ikke særlig gjennomtenkt ut.

Blir smitten massiv igjen må Solberg stenge ned Norge på nytt. Da kan alt befolkningen har ofret den siste måneden være forgjeves. Vi må gjennom samme runde igjen. Og et ukjent antall barn, barnehageansatte og foreldre kan være smittet fordi de ble ofret først.

Folk må gjerne benytte seg av regjeringens tilbud, men de du er mest glad i risikerer å bli smittet av et virus vi ikke har ordentlig kunnskap om. Er det ikke nettopp det vi har forsøkt å unngå den siste måneden?

LES SVAR FRA THOMAS ANDERSEN HER: Nei, barna skal ikke være «forsøkskaniner»!