I storkommunen Indre Østfold ble det meldt om 266 nye smittetilfeller forrige uke. Dette er femte uka på rad at smittetallene synker. 397 personer ble testet for korona, melder kommunen.

Dette er kun tall fra de som testet seg ved hjelp av PCR-test, og dem er det mindre av etter at regjeringen fjernet alle forskriftsfestede tiltak mot covid-19.

Uke 10: 266 personer

Uke 9: 427 personer

Uke 8: 606 personer

Uke 7: 761 personer

Uke 6: 1 194 personer

Skiptvet kommune hadde 19 smittetilfeller forrige uke, mens Marker kommune hadde 35.

Ny virusvariant

Nylig opplyste helsemyndighetene har en ny variant av koronaviruset har kommet til Europa. «Deltakron», som er en blanding av delta og omikron, har spredt seg i blant annet Danmark og Frankrike på kort tid. Det er fortsatt usikkert hvor syk man kan bli av denne varianten.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier til NTB at det ikke er overraskende at nye varianter dukker opp etter gjenåpningen.

– Det er ikke sikkert at «deltakron» har sykdomsframkallende egenskaper som skiller det vesentlig fra omikronvarianten, og det er heller ikke sikkert at det er mer smittsomt enn omikron. Men det er åpenbart så smittsomt at det har spredt seg og blitt påvist flere steder, sier Nakstad.

LES SAKEN HER: