Ladies Tour gikk glipp av millionbeløp fra sykkelforbundet

BLE UTELATT: Ladies Tour of Norway er Norges eneste World Tour-ritt, men ble utelatt fra sin rettmessige del av medievtalen - og har gått glipp av millionbeløp.

BLE UTELATT: Ladies Tour of Norway er Norges eneste World Tour-ritt, men ble utelatt fra sin rettmessige del av medievtalen - og har gått glipp av millionbeløp. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Norges Cykleforbund har skjult informasjon om at Ladies Tour of Norway har krav på store penger, skriver NRK.

DEL

– En glipp, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen.

Fikk ikke innsyn

Det var NRK som omtalte saken først onsdag. Der kommer det fram at Ladies Tour of Norway, som fredag 18. august hadde målgang i Mysen, har blitt utelatt fra en vedtatt medieavtale, og på den måten gått glipp av millionbeløp.

– Vi har forsøkt å få innsyn i medieavtalen i halvannet år. Det fikk vi først nå i november, sier Roy Moberg, rittdirektør i Ladies Tour, til NRK.

Norges Cykleforbund inngikk en medieavtale med TV2 i januar 2016. Den innebærer at kanalen har kjøpt rettigheter til å vise herrerittene Tour des Fjords og Tour of Norway, samt sykkel-NM og kvinnerittet. Salgssummen var ni millioner kroner, fordelt på tre år (2016-2018).

Kun LToN er utelatt

Pengene er fordelt på de to herrerittene og sykkel-NM.

Kun Ladies Tour of Norway er utelatt.

– Vi har ikke fått noen penger så langt, bekrefter Moberg.

Ladies Tour er Norges eneste etapperitt med World Tour-status, altså høyeste internasjonale rangering. Alle herrerittene her i landet er på lavere nivå. Likevel måtte kvinnerittet selv dekke alle kostnader da etappene ble produsert og sendt direkte på TV2 i sommer.

«Ikke fair overfor kvinnesykling»

– Vi føler jo ikke at dette er riktig eller fair overfor kvinnesykling, og ikke overfor Ladies Tour heller. Vi har de samme utfordringene når det gjelder å dekke inn produksjonskostnadene til TV, og har de samme sendeflatene som herrerittene.

Ladies Tour of Norway får World Tour-status.

Ladies Tour of Norway får World Tour-status. Foto:

På NRKs spørsmål om han tror det kan ha noe å si at LToN er et kvinneritt, svarer Moberg:

– Jeg vil heller si det sånn: Hvis dette hadde vært et World Tour-ritt for herrer, som hadde blitt arrangert for første gang i Norge, tror jeg definitivt at saken hadde blitt behandlet annerledes.

Har sendt millionkrav

Ladies Tour har nå fått innsyn i medieavtalen, og med Norges Idrettsforbunds lover i hånd kan Moberg fastslå at også kvinnerittet har krav på sin del av kaka. Derfor har Ladies Tour of Norway, ifølge NRK, nå sendt et krav på rundt to millioner kroner.

– Vår fortolkning er at vi er en del av medieavtalen på lik linje med de to UCI-herrerittene, pluss NM-arrangøren. Vi mener derfor at vi har krav på vederlag fra denne avtalen, kommenterer Moberg.

– Får penger i 2018

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen innrømmer at avtalen ikke burde vært holdt skjult.

Foto:

– Her har det skjedd en glipp hos oss. Ladies Tour skulle fått innsyn i denne avtalen mye tidligere. Norges Cykleforbund er opptatt av likebehandling, sier han.

Og lover at LToN vil få penger for 2018.

– Vi er helt enige i at Ladies Tour of Norway skal ha sin rettmessige andel av medieavtalen, og de kommer til å få utbetalt dette i 2018, sier han til NRK.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags