Skiptvet-jenta Oline (20) svømte seg til NM-bronse

NM: Oline Koolen Bjerketvedt skal på nytt NM i november, og stort stevne i Nederland i desember.

NM: Oline Koolen Bjerketvedt skal på nytt NM i november, og stort stevne i Nederland i desember. Foto:

I helgen ble det arrangert NM i svømming. Oline Koolen Bjerketvedt fra Skiptvet svømte seg til pallplass.

DEL

Skiptvet: Det ble arrangert norgesmesterskap i svømming på langbane i Drammensbadet i helgen. Der tok Skiptvet-kvinnen Oline Koolen Bjerketvedt (20) bronse for Hamar IL på distansen 200 meter butterfly. 

– Dette mesterskapet hadde vi ikke noen forventninger til. Jeg har trent bra hele år og viste tegn på veldig god form i april, med personlige rekorder og bronse på Bergen Swim Festival på 200 fly. Som beste norske. Men så ble jeg syk og de siste avgjørende ukene for NM fikk jeg ikke gjort den treningen jeg ville. Jeg ble med på NM likevel, og det er gøy at det ble en medalje, sier Bjerketvedt til Smaalenenes Avis.

Svømmeren har drevet med sporten i omtrent ti år, og drømmer om å bli proff.

– Drømmen er definitivt å bli proff. Det hadde vært fantastisk å få svømme fortere og på større stevner og reise verden rundt, og kunne leve på det, sier hun.

Begynte i Askim

Akkurat nå bor og svømmer Oline i Hamar, men hun begynte i Indre Østfold.

– Jeg begynte med Askimsvømmerne, så gikk jeg til Sarpsborg IL, og nå Hamar IL, forklarer hun.

Svømmeren beskriver svømming som en herlig følelse.

– Det beste jeg vet med svømming er de harde treningene hvor vi svømmer fort og jeg bare får til alt. Det er så gøy! Ligge i vannet og kjenne hele kroppen jobbe riktig, det gir slik en herlig følelse.

Nytt NM i november

Neste stevne for Oline er et lokalt stevne, men i november er det nytt NM.

– Neste store mål blir kortbane-NM i november og et nederlandsk mesterskap på kortbane i desember, sier hun.

Den unge kvinnen har vært med på mange norgesmesterskap før. Hun har blant annet tatt NM-gull i 2016 og 2017.

– Jeg er nederlender og har vært med på to nederlandske mesterskap, hvor jeg har 4. plass som beste resultat, legger svømmeren til.

Oline Koolen Bjerketvedt stilte for øvrig også på andre øvelser i NM. På 100 meter butterfly ble hun nummer seks. På 50 meter butterfly ble hun nummer 13 i kvalifiseringen. På 50 meter fri ble hun nummer 11. Hun fikk samme plassering på 50 meter rygg. På 100 meter rygg ble det tiendeplass.

Spydeberg-gutten Ludvik Svarstad (20) var også med i NM. Han representerer Kongstensvømmerne i Fredrikstad. Han har brystsvømming som sin beste øvelse. På 50 meter ble han nummer ti. Samme plassering fikk han på 200 meter. På 100 meter ble det åttendeplass.

Artikkeltags