Gå til sidens hovedinnhold

Tok NM-gull i svømming – har mer å gå på

Artikkelen er over 3 år gammel

KRISTIANSAND: Oline Koolen Bjerketvedt (18) vant gull i junior-NM kortbane i Kristiansand søndag. Det skjedde på favorittdistansen 200 meter butterfly.

Skiptvet-jenta utklasset konkurrentene fullstendig i forsøket. Med tiden 2.16,45 var Sarpsborg IL-svømmeren over fire sekunder foran nummer to. Det var også pers med ett tiendedel.

I finalen fulgte hun opp med ny pers, 2.16,17. Da var hun nesten tre sekunder foran nummer to, Lenéa Remøy fra Lambertseter og kunne juble for gull.

Smaalenenes Avis har ikke lyktes i å få tak i gullvinneren, men har snakket med hennes trener, eidsbergingen Yngve Dramstad.

LES OGSÅ: Nå åpner badet igjen – svømmeklubben har allerede tapt store penger

Har høye ambisjoner

– Selv om det ble gull og pers, så hadde nok Oline håpet å svømme litt fortere. Denne jenta har høye ambisjoner, forklarer Dramstad.

Oline Bjerketvedt, som går sisteåret på NTG i Bærum, stilte også på andre øvelser. På 100 meter butterfly ble det sjuendeplass, på 200 meter rygg ble det niendeplass, på 50 meter butterfly ble det åttendeplass, mens det på 50 meter fri ble niendeplass.

– Hvorfor er Oline så god i akkurat 200 meter butterfly?

– Det kommer vel av en kombinasjon av teknikk og en utholdende styrke som egner seg veldig til denne distansen. Den har hun utviklet over tid. Oline er utrolig seriøs, 110 prosent dedikert. At hun har muligheter på andre øvelser og distanser, det har hun helt sikkert. Hun jobber med hurtigheten og trener mye styrke. Foreløpig har ikke det gikk noen resultater på de kortere distansene. Men vi får gi det tid, så får vi se. Hun er fortsatt junior ett år til, forteller Sarpsborg-treneren.

Neste for Oline Bjerketvedt er senior-NM kortbane i mars. Fram til det blir det mye trening og kun småstevner, forklarer Yngve Dramstad.

LES OGSÅ: Disse spreke ungdommene trente svømming fra midnatt til klokka seks om morgenen

Fjerdeplass på spydeberging

Indre Østfold hadde også en lokal svømmer til med i helgens junior-NM. Det var Spydeberg-gutten Ludvik Svarstad. 18-åringen deltar for Kongstensvømmerne i Fredrikstad og har brystsvømming som sin spesialitet.

Saken fortsetter under bildet.

 

I helgen ble det fjerdeplass på 200 meter bryst med tiden 2.18,43. På 100 meter bryst ble det sjuendeplass på tiden 1.04,46. På 50 meter bryst ble det sjetteplass på tiden 29,62.

Kommentarer til denne saken